ANNONS

Lantmännen fortsätter importera och sälja JF-Stoll

Konkursen i JF-Stoll påverkar inte Lantmännen Maskin.
Lantmännen Maskin har under flera år haft generalagenturen för JF-Stoll för den svenska marknaden. JF-Stolls produktsortiment består av vallmaskiner och fodervagnar. JF-Stoll och bolaget J.Freudendahl, har en lång tradition men har under senare tid påverkats betydligt av den finansiella lågkonjunkturen. Den 26 september övertogs verksamheten av DLG/Kongskilde. I Kongskilde-gruppen ingår varumärken som Överum och Kongskilde. Två välkända varumärken som också ingår i Lantmännen Maskins produkt-portfölj.
Övertagandet av JF-Stoll innebär inga förändringar i försäljningskanalerna. Kongskilde Industries är mycket tydlig med att påpeka att ingångna avtal med JF-Stoll inte påverkas av ägarskiftet.
– Vi ser bara positivt på den nya ägarstrukturen. JF-Stoll har fått en stark ägare. Dessutom kompletterar produktsortimenten från de båda bolagen varandra väl och det ger bra synergieffekter på både produktutveckling, inköp och andra funktioner som i slutänden kan gynna våra kunder. Vi ser fram emot fortsatt bra affärsrelation vad gäller JF-Stolls sortiment med den nye ägaren, säger Lennart Edling, vd Lantmännen Maskin.

Relaterade artiklar