ANNONS

Lantmännen köper spannmålsverksamhet

Lantmännen kommer att ta över driften hos Hjalmar Möllers i skånska Håslöv. Den nuvarande ägaren Bengt Nyhlén ska gå i pension och frågade Lantmännen om de var intresserade av att ta över verksamheten och de nappade på förslaget.

I Håslöv i sydöstra Skåne har man tagit emot spannmål ända sedan 1940-talet och Bengt Nyhlén är tredje generationen som drivit verksamheten.

Hjalmar Möllers har köpt in spannmål från lantbrukare i trakten och sedan sålt den vidare till Lantmännen. För Lantmännen så var det en verksamhet som passade bra in då de redan är involverade.
– Vi har köpt lantbruksverksamheten av Hjalmar Möller i Håslöv. De köper spannmål från lantbrukare och säljer vidare i huvudsak oss, säljer insatsvaror till lantbrukare. De har en spannmålsplatta under skörd där de tar emot spannmål. Detta har vi köpt från företaget. De bedriver även en butik där de säljer foder till hund, katt och häst samt trädgårdsprodukter till konsumenter. Den delen kommer de driva vidare, skriver Mikael Jeppsson, spannmålschef i ett mejl till Lantbruksnytt.

Eftersom Lantmännen redan idag köper in spannmålen så ville de fortsätta med det även i framtiden. Nu inväntar man ett godkännande från konkurrensverket och fram till att det beskedet kommer ska Hjalmar Möllers drivas som ett separat bolag.

Relaterade artiklar