ANNONS

Lastbil för den som vill synas

Nya Volvo FH Performance Edition, som tillverkas i en begränsad utgåva, innebär inte bara ögongodis för den som vill väcka uppmärksamhet ute på vägarna, utan sätter även fokus på prestanda.

– Vi har tagit fram Performance Edition för att ge en riktigt bra mix av prestanda, förarkomfort och säkerhet. Helt enkelt en lastbil som fungerar bra under många olika förhållanden.  Samtidigt förhöjs den exklusiva känslan av att den har unika detaljer på både in- och utsidan av hytten, säger Maria Karlsson, ansvarig för produkterbjudandet på Volvo Lastvagnar Sverige.

Hytten är utrustad med specialsydda, exklusiva stolar i skinn med blå infällningar. Även instrumentbrädan och dörrsidorna är klädda i skinn, med blå eller silvriga stygn. Mattorna är dekorerade med Performance Edition-emblemet. På utsidan utmärker sig Performance Edition främst genom den gula stripen mot den blålackade hytten. Som alternativ finns “Iced Mercury”, som bara genom sitt namn utlovar något extra. På semidragare kan man även välja att få tank och bakskärmar lackade i blanksvart, som ett komplement till den pianolackade grillen på Volvo FH.

– Man brukar säga att det är insidan som räknas och vi har lagt in en del innovationer under skalet som gör körningen till ett rent nöje, säger Maria Karlsson.

Performance Edition med 13-litersmotor har en I-Shift Dual Clutch, där de snabba växlingarna utan kraftavbrott möjliggör en hög medelhastighet utan att det sker på bekostnad av bränsleförbrukningen. Till Volvo FH16 kan man mot ett tillägg få krypväxlar till sin vanliga I-Shift. Med krypväxlar får man bästa möjliga startförmåga i kuperad terräng och en väldigt bra manövreringsförmåga i låga farter.

I standardutrustningen ingår I-See som tillsammans med farthållaren fungerar som en autopilot som använder rörelseenergin och minskar bränsleförbrukningen med upp till fem procent. När man närmar sig en backe hämtar lastbilen automatiskt information om vägens topografi från en delad databas för att ta sig upp- och nedför på ett så bränsleeffektivt sätt som möjligt.

– Under våren startar vår karavan, Volvo Performance Tour, som besöker hela 70 orter, från Malmö i söder till Kiruna i norr. Även om det kommer att finnas väldigt många olika bilar att provköra, tror jag det blir nya FH Performance Edition som många vill se och uppleva, avslutar Maria Karlsson.

Relaterade artiklar