ANNONS

Lättskött pressklipp för skroten

Maskintillverkaren Sierra Europe utökar sitt produktsortiment med två nya serier av pressklippar/skrotsaxar. Båda kräver minimalt underhåll, men skiljer sig åt i funktionalitet och produktivitet för att tillmötesgå behoven hos metallskrothandlare i hela världen.

Sierra Europe är ett italienskt företag inom produktion och försäljning av maskiner för metallskrotsbearbetning. Efter lanseringen av SP-serien i slutet av 2012 presenterar nu företaget sin nya Evolution-serie av pressklippar.
Det är två produktserier som står för ett helt nytt koncept i branschen.
Pressklippen Evolution finns som stationär, semimobil, med hydrauliska stödben, och mobil, på trailer med fyra hjulaxlar. Klippkraften är mellan 550 och 715 ton. Saxen har en semilättviktig struktur, kort cykeltid och är lätt att använda. Med fyra klippningar i minuten, torr cykel, eller en bal på mindre än 90 sekunder utmärker sig dessa maskiner också genom sin effektivitet och produktivitet. Dessutom finns en komplett uppsättning tillval som lastkran, operatörskabin, fjärrkontroll, onlinesystem för support och liknande som gör pressklippen till det perfekta redskapet för vardagligt arbete på skrotgården. Med sin stora kapacitet och ett attraktivt pris kommer nya Evolution serien bli en storsäljare tror man på Kisel Scandinavia, den svenska representanten för Sierra Europe.
Skrotsaxsortimentet från Kisel Scandinavia innehåller även den lutade saxen Hawk 715. Tack vare sin klippkraft på 715 ton och sin 300 tons totala presskraft i sidoskjutplåtarna klarar denna modell av att bearbeta det allra hårdaste metallskrotet. Vid kontinuerlig torr cykel kan denna maskin komma upp i 250 klipp i timmen, jämfört med traditionella saxars 90 klipp i timmen. Hawk 715 kan fyllas kontinuerligt, vilket minskar driftkostnaden per ton och underlättar operatörens arbete. På grund av dess stora matningsbox med 5,3 meters längd och 2 meters bredd kan den lätt fyllas med en gripklo, och har konstruerats för att rymma cirka 10 kubikmeter skrot. Maskinen kan integreras med lämpliga hydrauliska stöd för att enkelt kunna transporteras.
Hawk 715 har en kapacitet på upp till 35 ton/timme
Utöver klippbalpressar och lutade skrotsaxar tillverkar Sierra Europe även balpressar för skrot och uttjänta fordon. Det är pressar med en, två eller tre komprimeringar för produktionsföretag, krossar, hammarkvarnar samt tillbehör för det vardagliga arbetet på en skrotgård såsom kranar, skrotgripar, med mera. Sierra erbjuder dessutom ett stort utbud av tjänster som omfattar reservdelar, begagnade maskiner, assistans och konsultering samt finansiella lösningar.

Relaterade artiklar