ANNONS

Lemken satsar på potatismaskiner

De senaste åren har gårdar som odlar åsgrödor ställts inför ett till synes olösligt problem, nämligen att allt fler ogräsmedel förbjuds. Samtidigt har det varit nästan omöjligt för lantbrukare att hålla grödor odlade i kupor fria från ogräs utan att använda herbicider. Steketee EC-Ridger från lantbruksmaskintillverkaren Lemken erbjuder en modern lösning på detta problem. Redskapet, som är designat för en radbredd på 75 centimeter, fungerar i tre steg. Hackskivorna klipper på ett tillförlitligt sätt ogräs på toppen och sidorna av åsen, fjäderpinnar lossar utrymmena mellan åsarna och slutligen återställer kupaggregat åsen till önskad form. Redskapen finns för närvarande i tre varianter:
• EC-Ridger 5 har lätta grundelement för att ta bort ogräs från toppen och sidorna av åsar. Den kan monteras fram eller bak och är lämplig för användning i lätta jordar och med mindre grödor som kräver lite åsning.
• EC-Ridger 7 är bakmonterad och har TRS hackelement som är särskilt väl lämpat för arbete under svåra förhållanden. Ett lövskydd kan läggas till för att förhindra att grödor skadas eller begravs när redskapet hackar längs sidorna och bygger om åsarna. Nockkropparna kan ersättas med nockskivor för användning i lätta jordar. En undergrund kan läggas till för mer utmanande förhållanden.
• EC-Ridger 9 är även bakmonterad. Den består av en rad verktygsmoduler som kan användas för att anpassa maskinen till förändrade förhållanden och grödornas olika tillväxtstadier. Det finns en modul med hackknivar för hackning på åsar och en modul med hackskivor för att arbeta mellan åsar. Djupkontrollhjul säkerställer att båda elementen bibehåller ett exakt arbetsdjup. Kompletterande verktyg i sortimentet inkluderar fjäderpinnar, nockskivor och nockskär. Snabbväxlingssystemet gör det enkelt att byta ut de enskilda elementen. Vid behov kan du även lägga till en underjordsanläggning i systemet.
Alla Steketee EC-Ridger modeller kan beställas från din närmaste återförsäljare nu.

Relaterade artiklar