ANNONS

Liten självlastarvagn i ny tappning

Österrikiska Pöttinger lanserar Boss 3000 i tre storlekar, 18,7, 21,3 och 23.5 kubikmeter. Det är en enkel självlastarvagn för mindre gårdar.

Transportörsystemet som kommer från EUROBOSS är känt för mycket hög foderkonservering i kombination med det lägsta effektbehovet. Lastsystemet kan beställas med tre eller fyra armar, som även kan användas för att lasta tungt ensilage. Lastvagnarna körs som standard med 540 rpm vid kraftuttaget och kan köras av traktorer så små som 60 hk. Utöver det är även upp till 110 hk möjligt. Som tillval finns även drivlinan för ett kraftuttagsvarvtal på 1 000 rpm. Som standard är BOSS utrustad utan knivar. Sex knivar kan sättas in som tillval. Knivbanken med 16 eller 31 knivar kan fällas ut med hjälp av ett extra hydraulsystem och sedan svängas ut vid sidan av med EASYMOVE. Alla knivar är individuellt skyddade mot främmande föremål.

Pick-up Pöttinger stil
Pickupen med en effektiv bredd på 1800 mm (DIN) har en rörelsefrihet på 120 mm vid den yttersta pinnen. I särskilt krävande terräng förbättrar ett släpande jockeyhjul chassi ytterligare markspårning. Markspårning kan också optimeras med den aktiva parallelllyftsdragstången AUTOTAST. De fem pickup-pinnhållarna, som styrs av ett kamspår, drivs av en underhållsfri kilrem.

Genialt helt enkelt
Den hydrauliskt torra foderförlängningen kan nu utrustas med ett automatiskt fällsystem. Tillvalsnät förhindrar att grödan fastnar eller faller ut mellan stöttorna. För längre arbetsdagar finns även ett LED-belysningspaket.

ISOBUS för alla
Utöver ISOBUS-kompatibilitet som standard kan lastvagnen utrustas med tre olika typer av styrsystem: från enkla förval som styrs av traktorns spoleventil, till instegsautomation med power-beyond hydraulik för skrapgolvet, och lastkännande hydraulik som styrs direkt från manöverterminalen. Om traktorn ännu inte är utrustad med en ISOBUS-terminal finns en mängd olika styrterminaler tillgängliga.

Underhållet är enkelt och enkelt
Smörjpunkterna på det fyrarmiga transportörsystemet och den underhållsfria kilremsdriften på pickupen gör underhållet till en lek på BOSS 3000. Kedjedriften på lastenheten är som standard smord med ett smörjsystem. Om något underhåll behövs indikerar vagnen jobbet i servicedisken, vilket också är standard.

Relaterade artiklar