ANNONS

Lyckad potatismässa

Årets potatis- och frilandsmässa lockade cirka 2500 besökare och 70 utställare. Stort intresse visades för sortpotatis och teknikutveckling.
Årets mässa gav ungefär samma antal besökare som 2007. Men med tanke på att odlarna har minskat i antal är Pirjo Gustavsson, som är med och anordnar mässan, nöjd med resultatet.
– Mässan har gått väldigt bra och både utställare och besökare verkar mycket nöjda, säger Pirjo Gustavsson.
Under årets mässa har hon märkt ett stort intresse för olika sorters potatis. Det har bland annat visat sig från det välbesökta seminariet ” Så smakar en potatis”. Tekniken i potatisodling har utvecklats mycket de senaste åren vilket var synligt på mässan.
– Folk välkomnar verkligen tekniska lösningar som har tagits fram och intresset för gps blev exempelvis stor på årets mässa.
En annan trend som Pirjo Gustavsson märkt av är att fler frilandsodlare sökt sig till mässan i jämförelse med tidigare år.
– Mässan är framför allt en mötesplats för aktörer inom både potatis och frilandsodling. Jag tror att fler odlare kommer gå samman för att effektivisera och exempelvis dela mer på jordbruksmaskiner i framtiden.

Relaterade artiklar