ANNONS

Maskin Väst Förvärvar Lundbergs Mek & Smide

Maskin Väst med huvudkontor i Karlstad och återförsäljaranläggningar i Kumla och Mariestad förvärvar Lundbergs Mek & Smide i Odensbacken.

Lundbergs har tidigare varit auktoriserad servicepartner till Maskin Väst för bland annat Case IH och JCB men kommer nu att ingå i samma koncern för att ytterligare stärka eftermarknaden för de varumärken som Maskin Väst representerar.

Förvärvet av Lundbergs innebär ett viktigt steg i vår tillväxtresa där eftermarknaden är en oerhört viktig komponent för vår förmåga att leverera värde till våra kunder. Lundbergs har en stor kompetens inom service och reparationer, de är väldigt kundorienterade och förstår vikten av en snabb och effektiv serviceleverans.

– Maskin Väst och Lundbergs har haft ett bra samarbete sedan 2016. Förvärvet gör att vi stärker samarbetet ytterligare och bidrar till vår målsättning att bli den ledande maskinleverantören och servicepartnern i Örebro Län. Efter sommaren kommer vi inleda arbetet att integrera bolagen. Vi söker aktivt efter en gemensam lokal i Kumlaområdet, och kommer inom kort att komplettera Maskin Västs nuvarande erbjudande i Kumla med ett mer omfattande entreprenadprogram, säger Daniel Bryske, vd Maskin Väst.

– Jag själv med personal ser mycket positivt på att komma in i Maskin Väst koncernen och därmed få bättre möjligheter att lagerhålla delar samt utbilda oss och bli mer specialiserade på de varumärken Maskin Väst representerar, säger Richard Lundberg, vd Lundbergs Mek & Smide

Maskin Väst grundades år 2000 och har sitt huvudkontor i Karlstad samt återförsäljaranläggningar i Kumla och Mariestad. Maskin Väst är återförsäljare/Importör av Case IH, JCB, Huddig, Rottne, Komatsu, Pöttinger och Väderstad med flera.

Personalstyrkan före förvärvet av Lundbergs Mek & Smide är cirka 60 personer och under 2021 omsatte gruppen cirka 590 miljoner sek. Richard Lundberg med personal kommer att arbeta vidare inom koncernen.

Relaterade artiklar