ANNONS

MaskinExpo ställs in

MaskinExpo ställs in i år. Mässan som skulle arrangerats i slutet av maj i närheten av Arlanda har inte fått tillräckligt med bokningar.

MaskinExpo har inte arrangerats sedan år 2019 och har haft uppehåll under pandemin. Redan då var mässan betydligt mindre än under glansdagarna.
MaskinExpo startade som en lokal mässa på Täby Galopp under åttiotalet. Den växte snabbt till en ledande riksutställning för entreprenadbranschen och samlade i stort sett alla branschföretag. När den flyttade till Barkaby under början av 2000-talet slogs utställarrekord men när mässan började arrangeras på Stoxa i närheten av Arlanda blev det aldrig riktigt bra. Mässan minskade i antal utställare år efter år och fick konkurrens av branschorganisationens egen mässa Svensk Maskinmässa på Solvalla som arrangeras i juni jämna år och av Entreprenad Live som arrangeras vart annat år i Skåne och vart annat år i Göteborg.
MaskinExpo anger själva som skäl till att årets mässa ställs in att många utställare vill avvakta med sin bokning till följd av konjunkturläget samt att många av de som har en bokning vill minska sin monteryta.

Relaterade artiklar