ANNONS

Ny och modern skottkärra

EPOX Maskin AB utökar nu sitt program av bygg- och anläggningsmaskiner med skottkärran RMB-100 från FORT, Europas största tillverkare av skottkärror.

Modellen är speciellt framtagen för bygg- och anläggningsbranschen. Korgen är gjord i extra tjock (6,5 mm) HDPE-plast som skyddar ömtåligt materiel som markbetong, murtegel och tegelpannor från att slås sönder eller skadas vid transport. Plasten gör också korgen lätt att rengöra när RMB-100 används som t ex murbrukskärra.

-Det är en av våra kunder, Malte Jansson på Hyreshuset i Sollentuna, som tipsat oss om den här skottkärran efter att ha sett den hos uthyrningsföretag på kontinenten, säger Josefin Silverfur på EPOX. RMB-100 är gjord i samma HDPE-plast som vi har mångårig erfarenhet av från IMERs betongblandare så vi vet att den verkligen håller för bygg- och anläggningsbranschens hårda krav, fortsätter hon.

RMB-100 rymmer 100 liter (struket mått) och har skalmar och förstärkt underrede i galvat stål med slitskydd på stöden. Hjulet, som kan placeras i tre olika lägen, är gjort i polyuretanskum och är punkteringsfritt.

-Punktering är ett vanligt problem på byggarbetsplatser och polyuretanskum innehåller tusentals mikroskopiska luftceller som ger god fjädring utan risk för punktering. Dessutom är det är ca fyra gånger så slitstarkt som gummi, berättar Josefin.

RMB-100 kan levereras monterad eller omonterad. Upp till 10 omonterade kärror ryms på en standardpall vilket håller nere transportkostnaderna.

RMB-100 premiärvisas i EPOX:s monter 937 på MaskinExpo 28-30 Maj på STOXA.
shznrf5psakmxabkzn5j

Relaterade artiklar