ANNONS

Mer halm i balen

John Deere utökar sitt sortiment av balpressar med introduktionen av den nya L341R High-Density Large Square Baler. Den nya balpressen skapar balar med stor densitet. För halmbalar kan lantbrukare förvänta sig balviktsökningar på upp till 30 procent när de använder den nya balpressen.

– Det finns färre balar att plocka upp och flytta vilket leder till mindre packning på fältet. Eftersom färre balar behöver tas bort från fältet sparar bönder tid, arbetskraft och bränsle. Dessutom bidrar de tunga balarna till att säkerställa att lastbilar lastas med så mycket hö som möjligt för ökad effektivitet, säger Chase Milem, marknadschef på John Deere.
Högdensitetsbalpressar används vanligtvis i grödor med mer elastiska egenskaper, såsom halm. L341R har ökad kolvkraft, ökat tryck i presskanalen och en 18-tums längre balkammare än tidigare modeller för att ge det extra trycket till balarna. Ytterligare tryck appliceras på grödan när den förs genom balpressen, packas och sedan formas till en bal.
Tyngre balar blir färre balar och enklare logistik i fältet.

Mer elektronik
John Deere gör också ny baldokumentationsteknik tillgänglig på sina stora fyrkantsbalspressar för att stödja bättre agronomisk och resurshantering. Med hjälp av Bale Doc kan lantbrukare spåra balens vikt och fukt och föra in dessa data till John Deere Operations Center för analys och permanent journalföring.

– Insamling av balavkastningsdata kan ge lantbrukare insikter om bevattningsfrekvenser och vattenvolym som används. Det kan också förbättra planerna för näringstillförsel och ge en uppskattning av mängden rester som tas bort från ett fält. L341R hjälper våra kunder att dra nytta av John Deere-utrustning och teknik som de kanske redan använder, samtidigt som de behåller de värdefulla delar och servicestöd de är vana vid att få från sin lokala återförsäljare, säger Chase Milem.

 

Relaterade artiklar