ANNONS

Merlo satsar 1 miljard

Den italienska teleskoplastartillverkaren Merlo satsar nu motvarande 1 miljard svenska kronor i sin anläggning i norra Italien. Det är såväl modernisering av tillverkningen som förbättring av reservdelsservicen.
Det nya automatiserade och hypermoderna reservdelslagret är redan taget i bruk. Kapaciteten innebär att brådskande order numera levereras inom ett dygn till alla Europas länder.
Fabrikens nya produktionslinjer byggs ut successivt fram till nästa år. Det innebär att Merlo går över till ett modulsystem när teleskoplastarna byggs. Det ger ökad effektivitet i produktionen. Men det betyder också höjd kvalitet på maskinerna, samt att det blir enklare för kunderna att själva välja sina egna skräddarsydda maskinlösningar.
Under 2014 har Merlo fått tre utmärkelser som prisat Merlos maskiner för mångsidighet och förmågan att kunna tillgodose både jordbrukets och entreprenadsektorns behov av moderna maskinresurser.
– Nu kommer allt det nya till Sverige. Här går vi på offensiven genom att fortsätta utveckla vår service till kunderna och vårt sälj- och servicenät över landet, säger Nils-Gunnar Burge och Jan-Erik Hovlin på Hüllert Maskin, som är generalagent för Merlo i Sverige.
– Merlo är som en hjullastare, traktor och mobilkran. Fast smartare, för att man kan göra så oändligt mycket mer.merlo-38.10

Relaterade artiklar