ANNONS

Ny Metodinstruktör hjälper till med körtekniken

Komatsu Forest har anställt en Metodinstruktör med huvudsakligt arbetsområde i södra Sverige. Arbetsuppgifterna kommer framföralltvara att vid maskinleverans och vidareutbildning hjälpa maskinförare med maskininställningar och körteknik.
Per Lysebäck tillträdde tjänsten som Metodinstruktör den 1 maj 2014. Han har bred erfarenhet och har tidigare jobbat som instruktör åt både naturbruksgymnasium och skogsmaskinstillverkare. Därefter har han haft egen firma där han hyrt ut sig själv som förare.
– Metodinstruktörens roll ökar förutsättningarna för att ge både föraren och maskinen en bra start och förstärker vår möjlighet att hjälpa de som kör våra maskiner med körteknik, berättar Lars Olof Svedjehed, ansvarig för teknisk support och utbildning.
Anställningen är också ett steg mot att rikta fokus på användning och körning. Denna kompetens är viktig för oss som tillverkare att ha själva. Vi har mycket bra produkter och genom att vidareutbilda maskinförare kan maskinens potential utnyttjas bättre.
Ett generationsskifte är på gång i branschen och vi ser ett ökat behov av effektivisering. Med en metodinstruktör kan vi utbilda nya förare att snabbt komma upp i produktion, men även mer erfarna förare kan få hjälp med att optimera maskininställningarna och med att planera sin körning för att få en mer kostnadseffektiv produktion.
Komatsu_C144_01~__H

Relaterade artiklar