ANNONS

Metsjö lanserar ny smidig vagn med stora hjul

Ivarssons i Metsjö lanserar en ny version av MetaMid med stora 560/22,5 Hjul. De nya hjulen möjliggör stor framkomlighet i terräng och fält då hjulen är lika stora som på större vagnar samtidigt som man behåller den mindre vagnens smidighet. Vagnen kan fås med både spannmålsflak, lämflak, grus- och schaktflak samt maskinflak. MetaMid kan lasta 10 640 kg och har en egenvikt på 3 380 kg.
Det är även möjligt att montera Metsjös kombinerade Maskin- och Balflak där en sinnrik konstruktion gör det möjligt att med samma MetaMid-chassi enkelt byta mellan tre transportfunktioner: tippflak, maskinflak och balflak. Maskin- och balflaket är konstruerat så att bakdelen på maskinflaket med hjälp av tippcylindern snabbt kan fällas upp för att skapa ett plant balflak. För att återställa till maskinflak tippas flaket så att den bakre delen (uppkörningsrampen) har stöd i marken och därefter lossas bulten. Både band- och hjulmaskiner kan fraktas på maskinflaket. Det finns fästen för hydrauliska sidor på balflaket för säker transport av styckegods och balar.
Den nya vagnen har 2,42 M i totalbredd. Den totala längden är 5,2 Meter och tippvinkeln är 55 grader. Det finns möjlighet till en mängd olika tillval, exempelvis Boggilift, luftbromsar och bromsjustering. Modellen ges fortfarande ut i en version med mindre hjul från 400/60×15,5 till nu 560/45 22,5. MetaMid kan lasta 10 640 kg och har en egenvikt på 3 380 kg. På MetaMid chassit passar flera olika flaktyper och det är enkelt att själv byta mellan olika flak.
– Med den nya versionen av MetaMid med stora hjul kan vi erbjuda våra kunder en god framkomlighet i svår terräng trots att man behåller MetaMids smidighet, säger Anders Ivarsson.
De stora hjulen är också bra i fält då de minskar markpackningen och bulldozer effekten. Vi är stolta över vår nya design där vi har lyckats få på större hjul utan att offra något i konstruktionen.

Relaterade artiklar