ANNONS

MFs finalist testad

NilehnTeknkk har nu även testkört Massey Ferguson 7626 Dyna-6, en av sju finalister i Tractor of the Year 2013. Testet genomfördes vid Massey Fergusons traktorfabrik i Beauvais i Frankrike och det blir på den franska mässan InovAgri, nästa vecka, som Massey Ferguson 7626 Dyna-6 visas första gången för en bredare publik.
Vi har sedan tidigare presenterat samtliga sju finalister här på NilehnTeknik, men vid det tillfället var informationen om den nya större 7626 bristfällig.
Massey Ferguson 7626 Dyna-6 är störst i serien och har en Agco Sisumotor på 7,4 liter som ger 206 kW (280 hk). Maximalt vridmoment är 1 145 Nm vid effektstyrning.
Transmissionen är den välkända Dyna-6 från Gima i Frankrike och den har fyra elhydrauliska gruppväxlar och sex powershiftsteg. Samtliga lådor kan växlas med automatik. Toppfarten, 40 eller 50 km/h, beroende på marknadens regler, når traktor redan vid ett reducerat motorvarvtal.
I hytten har vi den nya körspaken för hastighet samt med knappar för hydraulik, med mera och som tillval finns ytterligare en spak i höger armstöd för att på så vis enkelt betjäna ännu fler hydrauluttag, exempelvis en frontlastare.
MF 7626 har många möjligheter till automatisering som standard, det integrerade Tractor Control System (IKT), ger möjligheten att automatisera de elektroniska hydraulventilerna och slirkontrollen samt många andra funktioner. Den ledande Datatronic Control Center Displayen är ISOBUS-kompatibel datorskärm och innehåller omfattande information och kan övervaka och styra olika tillbehör och funktioner. CCD:n ingår som standard i Exclusive och finns som tillbehör i Efficient och Essential.

Relaterade artiklar