ANNONS

Milamässan återuppstår

Ann-Christin Lindström, projektledare för Milamässan.

Så sent som i augusti i år beslutade arrangörerna att ställa in nästa års års Milamässa eftersom golvet tagit för stor skada av djuren. Nu har man tänkt om och kommer att genomföra mässan den 15-17 februari 2018, då med de stora djuren utomhus.

Milamässan har arrangerats i Malmömässans lokaler i Hyllie sedan 2013. Efter årets mässa upptäckte man stora skador på betonggolvet efter att djuren stått uppstallade. Skador som skulle innebära stora kostnader att åtgärda och därför beslutade man att djuren inte fick komma tillbaka och därmed ställdes mässan in.
Men nu har man äntligen hittat en lösning. Djuren kommer stallas upp utanför där det normalt sker in- och utlastning. Utrymmet består av tak och väggar vilket ger en mer stall-lik miljö för djuren.
– Det kommer bli lugnare, tystare och betydligt svalare för djuren. Utställarna kommer slippa en del damm så jag tror att alla är vinnare faktiskt, säger Ann-Christin Lindström projektledare för Milamässan.

Än så länge har intresset från utställarna varit stort. Ann-Christin Lindström berättar att de redan bokat in flera internationella domare till djurbedömningarna och allt pekar på att det kommer bli en mässa av samma storlek som tidigare.
– Det finns en sån själ i mässan och det är verkligen roligt att arrangera den. Nu gäller det att jobba 110 procent för att fylla alla platser, säger Ann-Christin Lindström.

Att ha de stora djuren utomhus kommer troligtvis bli en permanent lösning. Men eftersom att lastutrymmet inte var färdigbyggt förrän i år så har man inte tänkt på den nya lösningen tidigare. I år kommer man dock inte ha med mjölkdjur utan det blir enbart köttdjur. Fåren kommer precis som tidigare finnas inne på mässan.

Relaterade artiklar