ANNONS

Miljömotor i kompakttraktor

Utvidgningen av Carraros traktorer med motorer som fullt ut uppfyller avgaskrav steg V  sker nu med Yanmars motor 4TNV86-CT F.5, vars maximala effekt når 37,5 kW (51 hk) vid  2.600 rpm. 

Det är nya TR 5800 traktorer som får denna motorn. Denna nya motor är utrustad med ett partikelfilter och ett Common Rail-insprutningssystem, med en EGR-kylventil för återcirkulation av avgaser tillsammans med ett elektroniskt körsystem för regenerering av partikelfiltren utan att orsaka stopp.
Den sofistikerade elektroniken i Yanmar-motorn är perfekt för de nya elektroniskt styrda hydrostatiska transmissionerna, fjädern i hatten på Padova-företaget. Att få motorn och transmissionen att interagera omedelbart är avgörande för att få utmärkta arbetsprestanda. Det är därför den nya TR 5800 Infinity med hydrostatisk transmission kommer att utrustas med en Yanmar-motor.
TR 5800 Infinity är en isodiametrisk traktor med vändbar förarplats, riktad mot speciallantbruk som vinodlning. Den representerar ett riktigt nytt inträde i detta band av traktorer tack vare detta nya kraftområde, dess kompakthet och dess användarvänlighet. Den hydrostatiska Infinity-växellådan gör att traktorn kan arbeta i båda körriktningarna med 2 hastigheter (arbetsöverföring), medan framhastighetspedalen hjälper till att bromsa även i sluttningar genom att stoppa traktorn när den släpper utan att använda bromsarna. Den elektrohydrauliska växelriktaren förenklar rörelser framåt och bakåt utan att behöva använda kopplingen: gaspedalen styr hela transmissionen.
Med denna nya utveckling konsolideras partnerskapet mellan AC och Yanmar ytterligare, vilket ger AC-kunden det bästa dieselalternativet för detta kraftband, både vad gäller prestanda och respekt för miljön.

Relaterade artiklar