ANNONS

Miljoner till Arlas ägare

Arlas representantskap beslutade att betala ut 290 miljoner EUR betalas ut till ägarna

Representantskapet röstade på onsdagen ja till styrelsens förslag att betala ut hela årsresultatet till ägarna.

 

Det innebär att den 8 mars betalas totalt 290 miljoner euro ut till ägarna som efterlikvid på årsavräkningen.

 

I vanliga fall fördelas resultatet på efterlikvid och konsolidering men en stark balansräkning gör att styrelsen valde att göra ett avsteg från Arlas konsolideringspolicy och föreslå representantskapet att betala ut 2,3 eurocent per kilo mjölk till ägarna.

“Som ett bondeägt företag är vi medvetna om att sommarens torka i Europa var extraordinär och påverkade fodersituationen för många av våra medlemmar. Vi är nöjda med Arlas starka balansräkning, som gör det möjligt för oss att betala ut hela årsresultatet”, säger Arlas styrelseordförande Jan Toft Nørgaard.

“Vår balansräkning har förbättrats avsevärt under de senaste fem åren. Våra finansiella målsättningar bli kvar inom målintervallen, förutsatt att representantskapet återvänder till den ordinarie konsolideringspolicy efter 2018, säger Arlas koncernchef Peder Tuborgh.

För ägarna innebär representantskapets beslut att betala ut hela årsresultatet att det blir en efterlikvid på i medeltal 2,3 eurocent (cirka 23 öre) för varje kilo mjölk som levererats under 2018, som betalas ut på årsavräkningen den 8 mars.

Relaterade artiklar