ANNONS

Minigrävlastre på parkmässa

JCB har gjort en omfattande uppgradering av grävlastaren 1CX, den minsta medlemmen i JCBs världsledande grävlastarfamilj. Uppgraderingen består bland annat av nytt utseende, längre lastararmar, utökad skopfunktion, servostyrning och effektstyrningssystem.

Modern design som är mer än yta
1CX har uppdaterats för att följa JCBs linje för design, bland annat har maskinen en modernare hytt med en slankare taklinje, förbättrad arbetsbelysning och robusta elreglage. Den nya modellen av lastararmar finns även som ett 100 mm längre alternativ för att göra lastning av dumpers och lastbilar enklare.

Baktill kan man välja en utskjutbar sticka som ökar grävdjupet med 500 mm, till ett maxdjup av 3,05 m. Detta gör även lastning av lastbilar enklare, med lätthet nås mitten av flaket.
Ett nytt effektstyrningssystem förbättrar prestandan, håller motorvarvtalet stabilare när maskinen börjar gräva och ökar effekten när man kör in i t ex en jordhög med skopan.

Förbättrad hytt ökar 1CX-intrycket
Servospakar för grävaggregatet ger föraren enklare hantering med mindre ansträngning och man slipper luta sig framåt vid grävning. Systemet är inte bara mer produktivt utan föraren får mer utrymme för fötterna genom att man inte längre har manöverspakar på golvet.

I hytten får 1CX ett förbättrat säte och 50 mm mer utrymme för benen som gör det både bekvämare och enklare att vända sätet vid grävning. Extra hydraulik kan nu styras med proportionalreglage (tillval) i servospakarna, hellre än med fotpedalen. Detta ger mer noggrann styrning och avlastar föraren. Föraren har även nytta av de nya lasergraverade symbolerna på reglagen, som sedan tidigare används på de större 3CX och 4CX-modellerna. Dessa är mycket tydligare för föraren.

Söderberg & Haak premiärvisar 1CX på mässan Elmia Park den 23 till 26 september.

JCB 1CX STANDARD SPECIFIKATIONER
Motoreffekt   50 hk (37kW
Vikt   2850 kg till 2950 kg beroende av hyttval. Utskjutbar sticka och längre lastararmar ökar vikten med 155 kg
Max lyfthöjd (front)   2,59
Max grävdjup (med utskjutbar sticka vilken finns som tillval)     3,05
Maxkapacitet fram   600 kg
Brytkraft frontskopa   23,1 kN
Grävkraft grävskopa   15,5 kN
Brytkraft grävskopa   22,9 kN

Relaterade artiklar