ANNONS

Moni Worldwide övertar Deutz-Fahr i Sverige redan den 1 oktober

Det blev som Henrik Hansen misstänkte redan i somras, danska Moni Worldwide övertar ansvaret för Deutz-Fahr något tidigare än först beslutat.

Henrik Hansen är vd och delägare i Moni Worldwide som är generalagenter för Deutz-Fahr i Danmark och i Ukraina. Per den 1 januari 2024 skulle de överta agenturen även i Sverige men nu blir det således tre månader tidigare.
Moni Worldwide ställde ut på Borgeby Fältdagar i slutet av juni 2023 och då frågade Lantbruksnytt varför de var där när det var ett halvår kvar innan de fick börja sälja Deutz-Fahr i Sverige. Henrik Hansen sa då att dels behövde de få igång alla funktioner i landet men dels räknande de med att överta ansvaret för Deutz-Fahr från Söderberg & Haak lite tidigare än först avtalat, och det stämde således.
– Nu ska vi se till att får igång bästa möjliga service och reservdelsförsörjning till de befintliga återförsäljarna för Deutz-Fahr i Sverige, säger Henrik Hansen.
Moni Worldwide ska arbeta tätt med återförsäljarna och se till så att priserna på traktorerna är konkurrenskraftiga. Per dags datum har Moni Wolrdwide avtal med 14 återförsäljare i Sverige.
Moni Worldwide har sin huvudanläggning i danska Middelfart varifrån de årligen levererar ut 800 traktorer till sina marknader.

Relaterade artiklar