ANNONS

Munters investerar i AgriWebb

Munters investerar i AgriWebb, en ledande leverantör av mjukvara för produktion av nötkött. Steget är en del av strategin att bygga upp ett ekosystem av digitala lösningar för att stödja en mer ansvarsfull matproduktion.

Livsmedelsindustrin står inför stora utmaningar, såsom befolkningsökning, klimatförändringar och ökade regleringar. Utöver detta är värdekedjan för produktion av livsmedel mycket ineffektiv.

För att hjälpa livsmedelsproducenter i deras utmaningar bygger Munters upp en omfattande portfölj av IoT, sensorer och kontrollsystem. Förra året förvärvades InoBram och året innan investerades det i BarnTools och FarmSee. Investeringen i AgriWebb är ytterligare ett steg i att utveckla en mer ansvarsfull och effektiv värdekedja för hela livsmedelsproduktionen.

– AgriWebb:s molnbaserade lösning för boskapsuppfödning kompletterar våra innovativa, digitala lösningar väl, säger Pia Brantgärde Linder, affärsområdeschef för FoodTech på Munters. Det stödjer vår vision av att övervaka och optimera hela ­­värdekedjan inom matproduktion för att förbättra hållbarhet och djurvälfärden.

AgriWebb ger både förpackare och återförsäljare inom nötköttsproduktion tillgång till kritisk data för att minska utsläppen genom värdekedjan. Mjukvaran erbjuder funktioner som kartlägger gårdar, beteshantering och inventarier. Den kan även användas inom fiskodlingar och växthus, vilket gör det användbart för många segment.

Australiska AgriWebb hanterar för närvarande över 23 miljoner boskap över mer än 150 miljoner tunnland i 18 länder, främst i Australien, Storbritannien, USA och Brasilien.

Relaterade artiklar