ANNONS

Mycket nytt på Case IH teleskoplastare

Case IH Farmlift-teleskoplastare har nu 6F/3R PowerDrive-powershift, som redan finns på vissa Farmlift-modeller, och nya dekaler på den uppdaterade motorhuven som förbättrar sikten åt höger och en lägre siktlinje som underlättar säker drift och manövrering.

Medan modellerna Farmlift 633 med maximal lyftkapacitet/lyfthöjd 3,3 ton/6 meter, 737  med 3,7 ton/7 meter och 935 med 3,5 ton/9 meter utnyttjar det nuvarande hydraulsystemet på 140 l/min, är en ny pump med högt flöde på 160 l/min nu monterad på Farmlift 636 som lyfter 3,6 ton/6 meter och 742 på 4,2 ton/7 meter. Detta ger 25 procent snabbare lyft- och sänktider och därmed snabbare arbetscykler och mer material som flyttas per timme och per dag.

Hanteringsfunktionerna förbättras också genom integreringen av det på mässan EIMA 2022 prisbelönta elhydrauliska redskapshållarsystemet med parallellföring. Detta ersätter den konventionella kompenseringscylindern med två vinkelgivare som ger positionsinformation i realtid till en motorreglerenhet, ECU. Maskinens programvara beräknar sedan genast tiltcylinderns exakta oljeflöde för att optimera noggrannheten vid parallellföring. Detta minimerar materialförluster och underhåll och minskar komplexiteten.

Ny layout av reglage förenklar arbetet
Förbättrade reglage ökar produktiviteten och komforten genom förbättrad ergonomi och användarvänlighet. En ny 7-tums LCD-färgskärm gör viktiga maskindata lätta att läsa av och gör det möjligt att göra viktiga inställningar och justeringar via en menyknapp. Alla modeller är nu AFS Connect-förberedda och levereras med ett ettårigt AFS Connect-telematikabonnemang, för övervakning av maskindata och varningsinformation.

På maskiner med den nya backkameran kan LCD-skärmen också visa bilder när backväxeln är ilagd. Bredvid skärmen varnar en ny LED-baserad lastmomentindikator med stabil risknivå om maximal lastkapacitet närmar sig och en hydraulisk låsning är nära förestående.

Det nya justerbara sätesmonterade armstödet har en integrerad knappsats för enkel åtkomst till viktiga funktioner, plus en ny joystick med integrerade reglage för hydraulik, transmission och fram/back-växel. Funktionerna inkluderar en knapp för skakning/återgång till position för skopan. Via Farmlift-manöverpanelen och joysticken kan du justera hastigheten för fyllning/tömning och skakfrekvensen. En ny halvautomatisk återgång-till-position-funktion gör det möjligt för föraren att ställa in två förutbestämda bommålpositioner för höjning/sänkning, tömning/fyllning och bomförlängning/indragning.

En ny knappsats med skärmknappar och nya funktioner inkluderar en förbättrad funktion för kontinuerligt flöde som möjliggör finjustering av motorvarvtalet eller hjälpflödet, som sedan manövreras via en joystickknapp för att driva redskap som en roterande borste. En knapp för motorvarvtalsstyrning innebär att ett inställt motorvarvtal kan sparas för att driva ett visst redskap, medan en knapp för fram/backväxelkänslighet möjliggör justering av accelerationen efter en riktningsändring. Ytterligare knappar kan väljas för att hantera lägena för styrning, transmission och hantering/lastning/vägtransport.

Andra funktioner på knappsatsen inkluderar aktivering av bakre kamera, aktivering av reservdrifttrycket, inkoppling av bomfjädringsstyrning, urkoppling av transmission, bomreaktivitet, aktivering av bakre reservdrift och bomnivålyft med synkroniserad bomförlängning/indragning. En motor med automatisk boost ökar automatiskt motorvarvtalet till hög tomgång om den används i lastarfunktionen och arbetar på lågt varvtal när hydrauliken är inkopplad och bommen helt indragen. Urkopplingen aktiveras tillfälligt för att överföra maximal motoreffekt till hydrauliken och släpps sedan för oavbruten framdrivning. Farmlift detekterar att mer effekt behövs och motorvarvtalet ökar automatiskt för snabbare lastning.

Driftlägen för olika arbetsuppgifter
Driftlägen kan väljas för att passa olika arbetsuppgifter, för att maximera produktiviteten och effektiviteten. I transportläget är bomhydrauliken avaktiverad, mjuk kraftväxling aktiverad och tvåhjulsstyrning aktiverad, medan snabb växling och snabb bomrörelse prioriteras i lastningsläget. I hanteringsläget, som är anpassat för precisionshanteringsapplikationer som avlastning från lastbilar eller balstapling, återgås till standardinställningarna för smidig växling och bomdrift, medan kombinationen av synkroniserad automatisk bomförlängning/indragning tillsammans med vertikal lyft ger förbättrade cykeltider och underlättar driften.

Driftegenskaperna kan anpassas efter arbetsbehovet och förarens önskemål, med tre justeringsnivåer för fram-/backväxelrespons och låga eller höga känslighetsval för joystick och bomrespons: långa, långsamma joystickrörelser för precisionsuppgifter, eller korta, snabba för att maximera arbetshastigheten.

Relaterade artiklar