ANNONS

New Holland visar sin hållbara lösning på gemensam tour med Bridgestone

I juni genomför New Holland och Bridgestone en gemensam tour genom södra Sverige. Touren genomförs med en New Holland T6.180 Methane Power med Bridgestone VX-däck.

New Holland T6.180 Methane Power är världens första traktor som är hundra procent metandriven vilket gör den hållbarare än någon annan traktor. Syftet med touren är att öka kunskapen om New Hollands arbete med hållbara lösningar för lantbruk, trädgård och andra näringar där man har ett behov av traktorer och fokuserar på hållbarhet.
Den 11 juni går starten hos New Holland-återförsäljaren Traktor Nord i Västerås och den 26 juni går man i mål i Agro Maskiners monter på Borgeby Fältdagar. Däremellan gör man sju stopp utmed vägen hos olika New Holland-återförsäljare. Inför dessa stopp bjuder återförsäljarna in lantbrukare och andra potentiella intresserade, som företagare inom landskapsvård och kommuner, där nollutsläpp och hållbarhet är viktiga parametrar. Hos varje återförsäljare kommer man att visa traktorn för besökarna och det kommer att finnas tillfälle att ställa frågor.
— Det känns mer rätt än någonsin att genomföra detta evenemang då vi alla behöver visa för våra folkvalda politiker att allt inte går att elektrifiera i dagsläget. När vi tittar på tyngre arbetsfordon likt en traktor så är den komprimerade fordonsgasen det enda fullt ut fungerande alternativet i Sverige idag, då man måste väga in möjligheten med tankning, säger Anders Folkelid, ansvarig New Holland traktorer i Sverige.

— Bridgestone har ett starkt fokus på hållbarhet och vår miljö generellt, inklusive vårt mål att göra vår produktion koldioxidneutral senast 2050. Vi stöder fullt ut New Hollands gastraktorer som bidrar till att minska koldioxidutsläppen, och vi monterar däck som är tillverkade i Europa och som kan köras i väldigt många timmar, även om de används vid vägtransporter, vilket minskar behovet av att byta däck på traktorn, säger Keld Andersen, Agricultural Product Manager, Norden.
T6.180 Methane Power har samma effekt och vridmoment som motsvarande dieseltraktor samtidigt som driftskostnaderna är lägre. Används metan istället för diesel kan man sänka koldioxidutsläppet till nära noll. 99 procent färre partiklar skapas, koldioxidutsläppet minskas med 10 procent och totala utsläpp med 80 procent.
Däcken från Bridgestone har en lång livslängd, en stark stomme kombinerat med en enastående dragkraft, vilket ger höga prestanda både vid transport och i fält. Bridgestone kommer att notera däckslitaget efter de 1000 kilometrarna mellan Västerås och Borgeby och visa siffrorna när traktorn landar på mässan.
I samband med touren stöttar New Holland och Bridgestone Sveriges 4H, en ungdomsorganisation som hjälper barn och unga att få en meningsfull fritid, med visionen om att de ska utvecklas till engagerade och ansvarstagande människor med respekt för omvärlden.  Organisationens värdegrund är de 4H:na: Huvud, Hjärta, Hand och Hälsa

 

 

 

 

 

Touren i sin helhet:  

11 juni Traktor Nord, Västerås

12 juni Axima DTS Flen

13 juni AximaHäggbergs Motala

14 juni Axima Jönköping

17 juni Axima Veddige

18 juni Agro Maskiner Laholm

19 juni Agro Maskiner Billesholm

26–27 juni Borgeby Fältdagar

Relaterade artiklar