ANNONS

Newsec exklusiv rådgivare när Agtira expanderar i Sverige

Newsec, en ledande rådgivare inom fastighetsbranschen, har ingått ett exklusivt partnerskap med Agtira för att till en början identifiera och etablera nya möjligheter för växthus i Sverige. Agtira, med sin banbrytande teknik och expertis inom klimatsmarta odlingssystem, står inför en omfattande expansionsfas och siktar på att etablera flera nya växthus kommande år.

Med fokus på att leverera grönsaker, ofta direkt i anslutning till stora livsmedelsbutiker, har Agtira blivit en ledande aktör inom sin bransch. Det nya partnerskapet med Newsec är en del av Agtiras strategi att expandera och möta den ökande efterfrågan på företagets produkter. En av drivkrafterna bakom detta partnerskap är det nyligen tecknade avtalet mellan Agtira och Lidl Sverige, där målsättningen är att leverera gurkor till samtliga Lidlbutiker i Sverige.

– Agtira ska leverera en betydande mängd grönsaker och framförallt gurka till bland annat Lidl kommande år. Den leveransen möjliggör vi tillsammans genom att accelerera etableringen av moderna växthus med teknik i världsklass, säger Anders Jörnsköld, partner på Newsec.

Partnerskapet mellan Newsec och Agtira omfattar bland annat etableringen av 5-10 nya växthus, vardera på 10 000 kvm de kommande 3-5 åren, främst i mellansverige. Växthusen kommer att skräddarsys efter kundens behov och platsens förutsättningar.

– Genom vårt partnerskap med Newsec öppnas nya möjligheter för Agtiras kommande etableringar och tillväxt. Med en etablerad partner inom fastighetsbranschen vid vår sida, accelererar vi Agtiras expansion och möjliggör nya etableringar av moderna växthus med banbrytande teknik. Detta stärker vår position som ledande leverantör av högkvalitativa grönsaker, säger Erik Jonuks, VD på Agtira.

Partnerskapet mellan Newsec och Agtira markerar en spännande fas av tillväxt och innovation inom svensk odlingsteknik som förser marknaden med högkvalitativa och klimatsmarta grönsaker.

Relaterade artiklar