ANNONS

Nominera till Goden Logger

De duktiga och driftiga skogsentreprenörerna är de som för skogsbruket och skogsindustrin – hela Skogssverige – framåt. Nu är det dags att nominera förslag till ”The Golden Logger”, utmärkelsen till den skogsentreprenör som lyckats utmärka sig i branschen på ett extra positivt sätt som förebild och inspiratör.

Egenskaper som beaktas av juryn är bland annat ledarskap, kundtillfredsställelse, maskinstrategier och hur attraktiv man är som arbetsgivare. Det ska vara någon som framgångsrikt både kan tjäna pengar och vara lyhörd för kundernas behov.

– Vi vill att utmärkelsen ska vara en inspiration för andra entreprenörer. Skogsentreprenörerna är väldigt viktiga och därför vill vi lyfta fram goda exempel, duktiga entreprenörer som kan berätta om nyckeln till sin framgång och också dela med sig av sina erfarenheter, säger Veronika Albert, marknadskommunikatör för Elmia Jord & Skog.

Utmärkelse med resa
Tävlingen ”The Golden Logger” arrangeras av Skogforsk, det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, tillsammans med Elmia. Priset gick senast till Johnny Dahlqvist, ägare och grundare av J. Dahlqvist Skog AB i Ånge i västra Medelpad, som fick ta emot priset på Elmia Wood 2013. Förutom själva utmärkelsen var priset en resa till en valfri skogsmässa någonstans ute i världen. Johnny Dahlqvist valde att resa till EuroForest i Frankrike i juni 2014.

– Det var både intressant och trevligt. Jag ville dit för att jag hade varit där för över tio år sedan och jobbat. Den mässan hade ju blivit mycket större nu och det var intressant att se. Jag träffade också flera tidigare kollegor i samma bransch och det var väldigt trevligt. Jag hade min fru med mig på resan, så det blev extra trevligt med lite semester tillsammans, säger Johnny Dahlqvist.

Prisutdelning på mässan
Johnny Dahlqvist startade sitt företag 1975 och har haft skogen som sin arbetsplats ända sedan han kom ut i arbetslivet efter sju års folkskola. En äkta entreprenör som levt med och utvecklat sitt företag från grunden. Juryns motivering handlade om hans driftighet, framsynta personalpolitik, utveckling i branschen och lyhördhet för kundernas behov, just sådana egenskaper som är utmärkande för en riktig ”golden logger”, någon som är guld värd som en duktig entreprenör.

– Det kändes väldigt bra att få den utmärkelsen, lite uppmärksamhet för vad man jobbat med i alla år, säger Johnny Dahlqvist.

Vem som helst kan nu fram till den 15 mars nominera duktiga skogsentreprenörer till tävlingen ”The Golden Logger 2015”. Nomineringen görs till birger.erikssonskogfors.se. Juryn träffas under våren för att fatta sitt beslut och vinnaren presenteras på SkogsElmia i början av juni 2015, då också priset delas ut.

– Vi ser fram mot att få förslag på många goda kandidater till utmärkelsen. Vi vet ju att de finns, säger Veronika Albert.
qqzmbw81ot62o7gbk3io
SkogsElmia är Nordens största skogsmässa och arrangeras liksom Elmia Wood, världens största skogsmässa, utomhus i skogarna cirka 30 km söder om Jönköping. Här möts skogsägare, entreprenörer, skogstjänstemän och leverantörer av maskiner och tjänster för skogsbruket. SkogsElmia lockade 33 200 besökare och över 300 utställare 2011.

Relaterade artiklar