ANNONS

Norrmejerier höjer mjölkpriset

Norrmejerier höjer ersättningen för mjölkråvaran med 15 öre från 1 december 2022. ”Fortsatta kostnadsökningar för våra ägare, de norrländska mjölkbönderna, gör att en höjning är nödvändig för att trygga mjölkproduktionen i Norrland”, menar Norrmejeriers ordförande Göran Olofsson.

– Den kostnadskris vi nu upplever som en effekt av kriget i Ukraina och pandemins efterdyningar har skapat stora utmaningar för Norrmejerier och våra mjölkbönder. Samtidigt blir det allt viktigare att säkra en inhemsk livsmedelsförsörjning, där det är avgörande att konsumenter och kunder fortsätter välja lokalproducerat, säger Göran Olofsson, ordförande Norrmejerier i ett pressmeddelande.

Under året har ersättningen för den invägda mjölken höjts fyra gånger, senast i oktober med 43 öre per kilo. Höjningen av betalningen för mjölkråvaran avser såväl konventionell som ekologisk mjölk där baspriset, råvaruvärdet, till alla mjölkleverantörer är samma. Ekotillägget, ersättningen för ekologisk mjölkråvara, är oförändrat.

Relaterade artiklar