ANNONS

Ny 700-serie från Fendt

Fendt hade pressvisning i tyska Wadenbrunn under torsdagen och fredagen denna veckan. Med på Fendtdagarna var bland annat Agcos koncernchef Eric Hansotia som berättade om såväl Agcos som Fendts planer. Det handlar mycket om att förse lantbruket i hela världen med modern teknik så att lantbrukare kan producera effektivare, mer klimatsmart men samtidigt med ökad lönsamhet.
Han berättade även om stora investeringar och uppköp av andra tillverkare för att snabbare nå målen inom Smart Farming.
Mer från Eric Hansoitia ser ni i Lantbruksnytt webb TV på tisdag.
Fendt fortsätter att växa och kommer att producera över 22 000 nya traktorer i år. Fabrikatet klarar sig bra trots pandemi, krig i Ukraina och därmed komponentbrist och höga energikostnader.
På pressdagarna visades nya 700-serien från Fendt. Det är fem modeller med effekter från 203 till 303 hästkrafter i en helt ny motor från AgcoPower. Mer om dessa nya traktorer ser ni också under kommande vecka i Lantbruksnytt webb TV samt i nästa nummer av NilehnTeknik som kommer ut den 30 september. Är ni inte prenumerant på NilehnTeknik men önskar bli det klickar ni här för att komma till ett formulär. Det kostar endast 299 kronor plus moms att prenumerera på NilehnTeknik ett år.
I den tidningen presenteras även nya tröskor, exakthackar och rundbalspressar från Fendt.

Relaterade artiklar