ANNONS

Ny återförsäljare för Zetor på Gotland

Långtidsarbetslöshet i kombination med teknisk utbildning och lantbruksbakgrund lade grunden för att Roger von Corswant startade som maskinåterförsäljare på Gotland.

Med utbildning till elektriker, stort intresse för datorer och kunskap inom lantbruk startade Roger von Corswart ett företag som lantbruksmaskinåterförsäljare på Gotland.
– Jag hade varit arbetslös länge och kände att det var dags att ta tag i saker och ting.
Roger är lantbrukarson och har nyligen övertagit föräldrargården. Den är på 50 hektar åker inklusive arrende och för liten att leva på. Men den är en bra grund för maskinverksamheten.
På Gottland finns de flesta fabrikat representerade förutom Zetor.
– Det har sålts Zetor på Gotland förr, men under senare tid har märket inte varit representerat här.
Zetors generalagent i hela Norden heter HCP och har sitt huvudkontor i Danmark. Förutom Zetor har de agenturerna RMH fullfodervagnar, Tanco vallmaskiner, Iseki kompakttraktorer och Bad Boy gräsklippare.
Roger von Corswant representerar hela produktportföljen från HCP och har även återförsäljaravtal med Sonnys Maskiner för att få ett mer komplett redskapsprogram.
För att uppfylla eftermarknadens krav har han ett avtal med Källunge Verkstad. De har två serviceanläggningar på ön, en norr och en söder om Visby och på så sätt kommer kunderna att få en bra support.
Roger von Corswants gård ligger strax norr om Visby och där kommer all försäljning att ske.
Det nya företaget heter Västerhejde Gårdstjänst och enligt Roger är styrkan hans tekniska kunnande inom elektronik och teknik samt att han vet vad praktiskt lantbruk handlar om och därmed vet vad lantbrukarna har för krav.
Patrik Sonesson är försäljningschef i Sverige för HCP och han är övertygad om att upplägget på Gotland blir bra.
– Med Källunge Verkstad får kunderna säker och bra service vilket är mycket viktigt och så koncentrerar sig Västerhejde Gårdstjänst på att sälja maskinerna.

Zetor har fått en ny återförsäljare på Gotland efter att märket varit orepresenterat på ön under lång tid.

Relaterade artiklar