ANNONS

Ny balrivare från McHale

McHale introducerar nu sin C400-serie av halm och ensilagerivare på den svenska marknaden. Serien består av en buren (C430) och tre bogserade (C460, 470 och C490) modeller av olika storlek. Det effektiva snittaggregatet och den kraftfulla fläkten är de samma på de 4 modellerna. De mångsidiga maskinerna kan användas för utfodring av ensilage och hö, samt för att enkelt distribuera halm till djupströbädd eller lagringsstuka.

En nyckelfunktion på C400 är dess tvåväxlade växellåda, som gör att föraren enkelt kan justera varvtalet från 280 rpm för matning av ensilage eller hö upp till 540 rpm för att använda maskinen till att strö halm över en större yta.

Utfodring: McHale C400 är en idealisk maskin för utfodring av ensilage och hö. Tvåväxlad växellåda gör att ensilage kan fördelas intill maskinen på tex ett körbart foderbord. Rivarenhetens hastighet är proportionellt styrd, vilket gör att föraren kan justera matningshastigheten beroende på baldensitet och sammansättning.

Ströning: McHale C400 kan användas för att distribuera strömaterial snabbt och effektivt och lämnar en tjock, luftad halmbädd. För att kunna arbeta effektivt i svåråtkomliga utrymmen så kan materialriktaren på McHale C400 svänga 300 grader och på så vis underlätta arbetet. Halm kan blåsas 18m på höger sida och 13m till vänster sida av maskinen.

Maskinspecifikation

1. Uppbyggnad: McHale C400 har en kompakt uppbyggnad för att vara lätt att manövrera.
Maskinen är utformad så att den är smal i botten och bredare upptill. Det är en utformning som håller maskinen låg för att säkerställa överlägsen sikt. Det säkerställer också att allt löst material som kommer över balens topp faller in i maskinen när balen bearbetas.

2. Halmturbin: Svänghjulet med en diameter på 1,57 m är försett med 6 st blåssvingar, vilket ger en kraftfull blåseffekt för en effektiv distribution av materialet. Svänghjulshusets design säkerställer att allt löst material i svänghjulshuset blåses ut.

3. Golvtransportör: Golvtransportören på McHale C400 består av en hydrauliskt driven kedja och medbringare. Antalet medbringar är olika för de 4 modellerna och beror på golvtransportörens längd. Kedjorna och medbringarna matar in balen i maskinen. Medbringarna har utformats för att säkerställa effektiv och jämn matning till rivarenheten. Transportörens rotationshastighet är justerbar via en ratt på manöverboxen i traktorhytten.

Golvtransportören sträcker sig under rotorn och är placerad högre än halmturbinens lägsta punkt. Som ett resultat kan allt material som kan samlas mellan transportören och botten avlägsnas genom att helt enkelt vända transportörens rotationsriktning.

4. Materialriktare: McHale C400 är utrustad med en tredelad materialriktare. Trestegsdesignen minimerar motståndet och möjliggör att maximala blåslängd av materialet kan nås. Materialriktaren rör sig i en bågform för att säkerställa att motståndet är minimalt. Djupet på materialriktaren minskar risken för blockeringar och ger en jämnare utblåsning av materialet.

Materialriktaren manövreras via en separat joystick, vilket gör att föraren enkelt kan justera dess höjd och blåsriktning från traktorhytten.

5. Rotor med hydraulisk matning:

Rivarenheten är utrustad med 48 knivblad monterade på sex discar och drivs av en hydraulmotor som är oberoende av halmturbinen. Detta minskar den kraft som krävs för att starta maskinen.

6. Rivarenhet; remdrift med högt vridmoment: Remsystemet, som driver rivarenheten kan kopplas i och ur hydrauliskt. Systemet säkerställer också att halmturbinen kan arbeta oberoende av rivarenheten, vilket ger ett antal fördelar, nämligen:

– Halmturbinen kan ha fullt varvtal innan rivarenheten börjar mataningen. – Effektbehovet minskar.
– Det säkerställer att maskinen inte blockeras vid start.

7. Lastning: Maskinens baklucka kan användas för att lasta en bal i maskinen utan att behöva en andra traktor. Utvändig manövrering av bakluckan sker säkert via ett knappreglage.

De två kolvarnas fästpunkter på bakluckan säkerställer att maximal lyftkraft kan uppnås så att de tyngsta balarna kan hanteras och förhindrar samtidigt den snedbelastning av bakluckan som uppstå då en kolv används .

8. Elektronisk manövrering: McHale C400 styrs via en elektronisk manöverbox kombinerar med en joystick, vilket gör det möjligt för föraren att styra maskinens drift från traktorhytten.

Genom att gruppera maskinfunktionerna på en användarvänlig manöverbox kan operatören justera;

1. Golvtransportörens hastighet och riktning. 2. Bakluckans läge.
3. Materialriktarens läge och höjd.
4. Rivarenhetens kamrörelse.

5. Aktivering & deaktivering av rivarenheten.

Materialriktarens riktning och höjd kan styras via en separat joystick som kan placeras på bekväm plats, tex vid armstödet.

Nyckelfunktioner på McHale C400 inkluderar:

Remdriven rivarenhet med högt vridmoment
Specialutformat svänghjul för att underlätta god utmatning och utmärkt rengöring.
2-växlad växellåda – för att öka eller minska svänghjulets varvtal för ströning eller utfodring. Materialutblåsning upp till 18 meter.
Joystickstyrd materialriktare för att underlätta ströning och utfodring.
Självlastande baklucka.
3-stegs materialriktare.
300-grader svängbar materialriktare.

Relaterade artiklar