ANNONS

Ny bandare från Kanada

När CNH tvingadses sälja ett antal maskinfabriker, vid samanslagningen mellan Case IH och New Holland köpte kanadensiska Buhler New Hollandfabriken i Winnepeg, Kanada. Där hade New Holland tillvekrat de största konventionella traktorerna samt de midjestyrda och med fabriken följde även tillverkningsrättigheterna till dessa modeller.
CNH flyttade sin New Hollandtillverkning till Racine i USA där Case IH redan fanns och utvecklingen efter det känner vi till. Både New Holland och Case IH finns i motsvarande modell men var och en lite på sitt sätt, för att hålla isär varumärkena.
Från fabriken i Kanada märker vi i Sverige inte av mycket, men Buhler har producerat traktoer i sin nyförvärvade fabrik sedan de övertog den år 2000. De tillverkar stora konventionella hjultraktorer men även midjestyrda stordragare.
Nu kommer man med en maskin som påminner om Case IH Quadtrac. Det är en midjestyrd stortraktor med fyra bandställ.
Den heter Versatile och finns i gtre modeller, DT450, DT500 och DT550. Alla har 15 liters Cumminsmotorer och modellbeteckningen anger motoreffekten i hästkrafter. Transmissionen är tillverkad av Caterpillar och är en fullpowershift.

Relaterade artiklar