ANNONS

Ny dumpervagn från Bala Agri

Bala Agri släpper en ny dumpervagn i storleksklassen 11 ton. TKS-serien är en serie av kombinationsvagnar för transport av jord, grus, schaktmassor samt volymvaror med förhöjningslämmar. Vagnen har premiär hos återförsäljare under januari 2021.
Underramen är byggd helt i SSAB:s höghållfasta stål Strenx vilket borgar för låg egenvikt och vridstyv konstruktion. Flaket är tillverkat helt i Hardox som ger flaket extremt hög motståndskraft mot nötning och bucklor. Detta ger en optimerad vagn med lång livslängd, bra vägegenskaper och bra totalekonomi för kunden.
Vagnen har växt med 20 procent vad gäller volym mot föregångaren och rymmer nu 7,1 m³ i grundutförande. Tippvinkel är hela 72° och insidan mellan sida och flak är 90° för att enklare få rent. Invändig bredd är 2,4 meter för att kunna köra grävmaskiner etc. Vagnen går även utrusta med svängbart drag för att öka arbetsområdet mellan vagnen och fordonet. Standarddraget är förlängt 20 cm mot föregångaren och det svängbara är ytterligare 30 cm längre.
Hela vagnen kommer genomgå en certifieringsprocess hos SSAB där förhoppningen är att både underram och flak kommer certifieras som en ”My Inner Strenx”-produkt respektive en ”Hardox In My Body”-produkt.
Alla vagnar har 5 års garanti från Bala Agri.
– Detta är ytterligare en ny produkt som utvecklats de senaste åren med vårt motto ”Lätt, stryktålig, smart”. Vagnen har med, några för branchen, unika konstruktioner växt med 20%, minskat egenvikten med 10% och ökat livslängden med nära det dubbla mot föregångaren. Vi fokuserar hårt på styrkan i produkten och samtidigt skapa så mycket nytta vi kan för våra kunder i egenskaperna för våra produkter. Egenvikten är en mycket viktig sak som vi fokuserar enormt hårt på. Låg egenvikt har så mycket positivt med sig: markpackning, slitage på hjul och fordon, komfort bakom fordon, dieselförbrukning, slitage på transmission på hjulgrävare etc, säger Kristian Jonsson, företagets vd.

Relaterade artiklar