ANNONS

Ny dumpervagn från Western

Etebra Maskin & Vagn AB lanserar nu en helt ny dumpervagn framtagen och tillverkad av Western Fabrication.

Efter flera månader av utvecklingsarbete har Western Fabrication börjat produktionen av sin nya dumpervagn “Diamond”. Vagnarna är särskild lämpad för hjulgrävare och därför designade efter ett helt nytt koncept som tagit hänsyn till de specifika kundernas önskemål och behov. Givetvis fungerar vagnen lika bra bakom en traktor.

En utgångspunkt var att göra en vagn för de tuffaste jobben. Därför tillverkas flaken och sidorna av det extra hårda och slitstarka stålet Hardox 500 TUF som har upp till 45% bättre slitstyrka än 450 stålet. I flaket och den bockade framstammen är det 7mm och i sidorna samt den hydrauliska schaktluckan 5 mm. Flaket och den bockade framstammen är tillverkade av en och samma plåt, helt utan några svetsar.  I de främre hörnen på flaket finns dräneringshål som håller vagnen torr.

Vagnarna finns för 8,0,  8,5 , 10 and 12 tons lastförmåga. 8,0 tons vagnen tillverkas med en kraftig stel hjulaxel och hjul 435/50R19,5”. De övriga modellerna levereras med asymmetrisk, klättrande boggi. Alla axlar är av dim. 80x80x8 och försedda med stora bromsar av dim. 350×60.

En annan nyhet är den ”fria ytan” som skapats ovanför dragstången, mellan framstammen och den dragande maskinen. Ingenting sticker upp över dragstången. Alla hydraulslangar och elkablar är väl skyddade, dragna inuti dragstången. För att skapa denna fria yta har en helt ny stödfot tagits fram som helt och hållet ligger under dragstången. Detta för att inget skall kunna skadas av skopan vid arbetet med vagnen.

För att vagnarna alltid skall kunna rulla helt horisontellt, är dragöglan justerbar upp till en höjd av 80 cm från marken.

Vagnarna kan levereras med både bak- och sidotipp samt med en sida hydraulisk öppningsbar.

Tippvinkel är hela 60 grader.

Det finns en komplett lista av tillbehör och extra utrustning så som alternativa dragöglor, alternativa hjul, stänkskärmar, verktygslådor, hållare för gaffelfäste, arbetsbelysning, blixtljus mm.

Relaterade artiklar