ANNONS

Ny kombipress till Sverige till säsongen

McHale Fusion Vario Plus är en helautomatisk kombimaskin, som består av en högeffektiv press med variabel kammare och en integrerad inplastningsring. Den nya McHale Fusion Vario Plus finns tillgänglig med en pickup på 2,1 meter och 5 pinnrader.

Nu står det klart att McHale förser den svenska marknaden med några av dessa nya maskiner till säsongen 2023.
McHale Fusion Vario Plus är nu försedd med en större rotor och en flexibel botten i inmatningen, vilken ökar genomströmningen av gröda för lantbrukaren/entreprenören. Denna nya större rotorn och flexibla botten gör att större volymer gröda kan matas genom rotorn och in i kammaren, vilket i sin tur minskar risken för blockeringar och ökar produktionen för operatören. Det nya hydrauliska nätsträckningssystemet ger bättre täckning över balens mantelyta genom att sträcka nätet/plastfilmen från varje kant av balen. Med detta nya hydrauliska Film-nätsträcksystem kan föraren variera nätsträckningen från hytten via manöverpanelen.

En visuell skillnad på nya McHale Fusion Vario Plus är den rejäla plattformen som ger bättre åtkomst för operatören vid byte av film / nätrulle. Föraren kan utföra byte av rullar på säkert vis samtidigt som de får mer utrymme vid lastning av film / nätrullar. McHale Fusion Vario är som standard utrustad med ett Auto Grease System som distribuerar en uppmätt mängd fett när balkammaren öppnas och släpper en bal till inplastaren vilket gör att fett kan distribueras till remrullarna och rotorlagret även vid pressning av hö och halm.

 

Fusion Vario Plus kan producera följande baltyper:
HÖ/HALM
McHale Fusion Vario Plus har kapacitet att göra balar av hö och halm från 0,6 meter upp till 1,68 meter.

HÖSILAGE/ ENILAGE
McHale Fusion Vario kan också producera balar med hösilage eller ensilage från 1,1 meter upp till 1,45 meter.
Balstorleken kan justeras upp från minimiinställningen i steg om 10 mm (1 cm).
McHale Fusion Vario är en unik maskin som drar nytta av två nya McHale-patent:

Egna system
När överföringsvaggan flyttar balen mot inplastningsringen, svänger lindningsrullen närmast balkammaren ur vägen vilket minskar höjden som balen måste färdas för att komma till inplastaren. Detta smarta system sparar tid, eftersom det patenterade systemet flyttar balen snabbt och säkerställer och McHale Fusion Vario levererar på så vis högsta möjliga effektivitet.

1000 RPM växellåda
Fusion Vario Plus är utrustade med en 540 rpm växellåda som standard. För att optimera maskinens prestanda finns en 1000 rpm växellåda som tillval vilken ger följande fördelar:

• Växellådan på 1000 rpm resulterar i en ökning av kraftuttagsvarvtalet med ett avsevärt reducerat vridmoment. Detta minskar plötsliga belastningarna på drivlinan, vilket ger överbelastningsskyddet 10 % mer marginal och minskar därmed risken för blockeringar och ger mer genomströmning.
• Möjligheten att välja 540 rpm (om tillgängligt) på traktorn för enklare omstarter.
• Bättre bränsleekonomi uppnås tack vare lägre motorvarvtal genom att köra maskinen med det rekommenderade kraftuttagsvarvtalet på 890 rpm när man använder 1000 rpm växellådan.

Profi-Flo Pick-Up
McHale har skapat sin högeffektiva pickup för Fusion Vario Plus. Den nya Profi-Flo pickupen har utformats för ökat intag genom effektivare materialflöde och har konstruerats för att säkerställa att användaren arbetar med en högpresterande pickup som är designad för att passa olika arbetsförhållanden.
Den nya avsmalnande inmatningen underlättar för grödan att flöda från pickupen, mot rotorn och in i balkammaren, vilket maximerar genomströmningen. För att minska underhållet är alla Profi-Flo pickups utrustade med en tyngre drivlina som minskar kedjebelastningen och ökar kedjans livslängd.
Kunderna kan välja mellan en pickup med 5-pinnrader och kamkurva eller den valbara pickupen med 6-pinnrader, som har ökat i bredd. Bakom pinnarna kommer kunderna att märka ett antal förändringar för att förbättra flödet av gröda in i kammaren.
McHale har också introducerat Adaptive Intake som har utformats speciellt för att tillåta inmatningen att automatiskt justera upp och ner efter förändringar i materialflödet.

Utformningen av inmatningen har ett antal fördelar;
• Den anpassar sig automatiskt till materialets volym vilket gör att maskinens kapacitet kan maximeras i både små och stora strängar.
• Intagsdelen justeras automatiskt så att maskinen bättre kan hantera ojämna och klumpiga strängar.
• Bättre intag av material.
• Mindre risk för stopp i inmatningen

McHale patenterad inplastning
McHale Fusion Vario Plus kan enkelt plastar in balar från 1,1 meter upp till 1,45 meter med mantelfilm eller nät. Den patenterade balvalsen justerar sin höjd i linje med balstorleken för att säkerställa att plasten alltid går in i balens mitt, oavsett balens diameter. Detta säkerställer att korrekt överlappning alltid uppnås.

Balkammare
Balkammaren på McHale Fusion Vario Plus består av ett enda kraftigt ändlöst bälte. Bandet är extremt slitstarkt och är förstärkt med syntetiskt material, vilket säkerställer att bandet kan absorbera och sätta högt tryck på materialet i den variabla balkammaren.
Enkelremmen på nya McHale Fusion Vario har ett antal fördelar;
1. Ett enda band minskar förluster av materialet som pressas.
2. Bättre balrotation och bättre balform uppnås eftersom balen slirar mindre i kammaren då grödan formas tätare i enkelbandskammaren.

Balkammaren på McHale Fusion Vario Plus har en dubbel drivning. Under svårare förhållanden, som t.ex. vått och tungt gräs, om den primära drivningen slirar något, kommer den sekundära drivningen att koppla in för att underlätta rem och materialrotation. Den sekundära drivrullen på McHale Fusion Vario har också en rengöringsskruv för att förhindra uppbyggnad av gröda runt den sekundära drivrullen i balkammaren, vilket hjälper till att forma balen.

Inplastningssystem
Den vertikala inplastningssringen kan applicera fyra lager film på en 1,25 meter bal på cirka 20 sekunder eller sex lager film på under 30 sekunder.
Under normala arbetsförhållanden är den ständigt effektiva inplastaren alltid redo för balpressen, vilket innebär att den alltid är redo och väntar på att fånga nästa färdigpressade bal. Inplastningsringen består av följande komponenter och funktioner:
• Två 750 mm dispensrar
• Sensorer för filmbrott
• Enkel filmladdning
• Pålitligt filklipp, som samlar och håller plasten till en punkt

ISOBUS-kompatibilitet
Alla McHale Fusion Vario Plus är ISOBUS-kompatibla som standard. McHale ISOBUS-maskiner kan kopplas in i vilken ISOBUS-traktoranslutning som helst och manövreras via traktorns egen terminal i hytten. Om kunden vill köra en ISOBUS-styrd maskin med en traktor som inte är ISOBUS-kompatibel kan de göra det genom McHale ISO-PLAY 7 eller ISO-PLAY 12-konsolen som finns som tillval. För att göra detta krävs en extra kabelsats för traktorn.

 

Relaterade artiklar