ANNONS

Ny kraftfull teleskoplastare från Cat

Nya TH417 från Caterpillar är enligt uppgift en teleskoplastare med utökad kapacitet och flexibilitet. Maskinen har en fyrcylindrig Caterpillarmotor med turbo som ger 74,5 kW (101 hk). TH417 lyfter 4 ton i markplanet och har en maximal lyfthöjd om 17 meter. Där har ni siffrorna i modellbeteckningen. Transmissionen består av fyra powershiftsteg och en converter. Framaxeln har differentialspärr vilket innebär att TH417 har relativt goda terrängegenskaper.
Teleskoparmens rörelse sker med hjälp av en kedja och en cylinder. Detta ger en mycket snabb rörelse och maskinen har även parallellföring.
I hytten finns en ny digital display som visar hastighet, motorvarvtal, bränslemängd, mer mera. I körspaken till höger finns en frikopplingsknapp med vilken man håller maskinen stilla trots gaspådrag vilket innebär att man kan få snabb respons i lastaren utan att framkörningen påverkas.
Caterpillar TH417 väger 11 802 kg och har en toppfart på 32 km/h. Dess minsta vändradie är 4,3 meter och max räckvidd är 12,7 meter.

Nya Caterpillar TH417 kan styras på tre sätt, framhjulen, fyrhjulsstyrning och krabbstyrning.

Nya Caterpillar TH417 kan styras på tre sätt, framhjulen, fyrhjulsstyrning och krabbstyrning.

Relaterade artiklar