ANNONS

Ny ramp på sprutan

 

Kverneland iXtrack T4-sprutan med en tankkapacitet på upp till 4 600 liter, i kombination med den vertikalt fällbara HC-sprutrampen, är särskilt utvecklad för grönsaksodlare och lantbrukare med höga krav på flexibel arbetsbredd för att göra sprutningen enklare. iXtrack T4 med HC-ramp kommer att presenteras på Agritechnica 2022 i Hannover (DE).

 

För optimal prestanda på rampen.

“HC- ramp är en multifunktionell sprutramp med möjlighet till sprutning med en sida och asymmetrisk och symmetrisk vikning av 3, 4 eller 5 bomsegment som passar för extremt varierande förhållanden”, säger Nils-Ingvar Kristensson, produktchef

 

Han fortsätter: “HC-rampen erbjuder flera fällbara alternativ för svåra fältformer och förhållanden, som förenklar sprutningen, tex. hinder på fältet eller speciella grödor (grönsaksodlingar). Parallellogrammet på iXtrack T-serien kombinerar stabilitet med balansering och begränsar vertikala rörelser. Den triangulära konstruktionen och anti-gir-systemet på HC-rampen möjliggör sprutning i högre hastigheter i svåra förhållanden. Som ett resultat av detta är rampen extremt stark och tillförlitlig.”

 

Var säker under arbete och transport

Den vertikalt hopfällda HC stålpampen finns i arbetsbredder från 18 till 30 meter. HC-rampen har utformats för 100 % integrering av sprutledningar och munstycken, för låg vikt och maximal styrka. Det speciellt utformade låssystemet håller parallellogrammet av fjädrat under transport. HC-rampen i kombination med iXtrack T4-sprutan har en mycket låg tyngdpunkt och kompakt design, vilket är fördelaktigt vid vändning på vändtegen, för högre arbetshastigheter och säkrare transport. Transportbredden på 2,55 m innebär att även smala vägar och portar inte är något hinder.

 

Optimalt skydd för grödor

HC-rampen finns med en variation i sektionsindelning med 5, 7, 9 eller nu även 11 sektioner eller med Kverneland iXflow-E cirkulationssystem med individuell elektrisk munstyckskontroll. Det innebär en fri cirkulation av sprutvätskan när sprutningen upphör, vilket gör att det inte blir någon sedimentering i sprutledningarna, ingen risk för stopp och säkrare rengöring, även när arbetsbredden används delvis. Under sprutningen matas sprutledningen från flera olika håll och levererar konstant tryck till varje munstycke, för att undvika tryckfall och att sprutningen alltid startar vid det inställda trycket. Denna unika teknik är patenterad av Kverneland.

 

Kverneland iXflow-E är utrustad med en robust, högkvalitativ, elektrisk kulventil i rostfritt stål som är mycket tillförlitlig. Kvernelands elektriska ventiler är CANbus/ISOBUS-kompatibla för sektionsstyrning (munstycke för munstycke) eller för ”spotspraying”.

 

Enkel kontroll för att öka din prestation

Den innovativa iXspray-hårdvaran och -programvaran med intuitivt pekgränssnitt garanterar en användarvänlig drift av sprutan. För enkel styrning av sprutan kan IsoMatch Grip joystick läggas till.

 

Anslut till din maskin

IsoMatch FarmCentre är en lösning för hantering av maskinparken och ger iXtrack T4 en online-anslutning till internet, vilket skapar flera möjligheter för föraren.

 

Kverneland iXtrack T4 med HC ramp – Specifikationer:

 

Relaterade artiklar