ANNONS

Ny SUV från Porsche

Porsches nya sportiga SUV kommer att heta Macan. Namnet kan härledas till det indonesiska ordet för tiger och står för smidighet, kraft, fascination och dynamik, allt det som kännetecknar den nya fyrhjulsdrivna modellen.
– Macan kombinerar alla sportbilens egenskaper med de fördelar som en SUV har och är en äkta Porsche, säger said Bernhard Maier, från Porsche AG:s försäljnings-och marknadsavdelning.
– Namnet på en ny Porsche måste passa märket, låta rätt på många språk och dialekter och dessutom framkalla positiva associationer, säger han.
Macan är Porsches femte modellserie och en central del i “Strategy 2018”, där märket har uttalat sin önskan att utvidga modellprogrammet. Porsche tänker låta Macan försöka matcha framgången för Cayenne. Den nya SUV:en börjar tillverkas i Leipzig 2013. Av den anledningen har fabriken byggts ut till en komplett produktionsanläggning inklusive karossammansättning och lackering. Investeringen på 500 miljoner Euro är ett av de största byggprojekten i Porsches företagshistoria. Det innebär att Porsche på medellång sikt skapar 1 000 nya jobb i staden.
Porsche ger sina modeller namn med konkreta kopplingar till modellen och dess egenskaper. Namnet Boxster beskriver kombinationen bil med boxer-motor och roadster, Cayenne står för skärpa, Cayman är pigg och kvick och Panamera är något mer än en Gran Turismo, en modell som också är kapabel att vinna långdistansloppet Carrera Panamericana.

Relaterade artiklar