ANNONS

Ny toppmaskin från AVR

Nya Spirit 9200 från AVR visades inte på Elmia Odla i slutet av oktober, fär då var den ännu inte färdig på fabriken i Belgien. Men nu har NilehnTeknik fått tillfälle att provköra den i fält och det verkar vara en intressant maskin för de som vill ha stor kapacitet i en tankmaskin.
Det som skiljer denna tvåradiga tankmaskin från de andra tvåradiga från AVR är att hela maskinen har hydraulisk drivning. Även upptagarmattorna drivs av hydraulmotorer vilket innebär att man enklare kan justera hastigheten på dessa och att man via monitorn i hytten kan köra dessa med markanpassad hastighet. Det ger en skonsam upptagning. Upptagarmattan är delad i två enheter och maskinen har stora styrbara hjul som även kan förses med drivning. Största dimension är 850/50R30.5.
AVR Spirit 9200 har längre drag vilket innebär att traktorn kan komma längre från raden och därmed kan man ha en större traktor med bredare hjul framför upptagaren. Billen går även längre fram vilket ger föraren bättre överblick på upptagningen. Efter sållmattorna har maskinen ett tvärrullrensverk för skonsam och effektiv jordfrånskiljning och tanken kan vara som här för stillastående tömning eller en som kan tömma i farten.

AVR Spirit 9200

Längre drag och framskjuten bill.

Tvådelad sållmatta.

Hydrauldrivet tvärrullrensverk.

Stora hjul med styrning och drivning.

Relaterade artiklar