ANNONS

Ny tvåstegs GT Bunning fastgödselspridare

Tvåstegs modell ST-230 HBD från Bunning lastar 23 kubikmeter och är utrustad med 30 tons hjulaxel med däck VF 710/ 70 R42 samt 21 tons fjädrat drag.

Fastgödselspridaren är specialbyggd med förstärkningar ”narrow building”, vilket innebär att transportbredden minskar.
Hela konstruktionen är helsvetsad och blästrad, grundmålad och lackerad,  med 2 lager Marin Grade ”Epoxi färg” som har mycket högt korrosionsmotstånd.
Spridningen av olika material, som djupströbädd, slam, kalk eller hönsgödsel styrs genom ett vågcellsystem med fyra vågceller för 20 ton för ”Precision Farming”, som sprider efter inlagd karta. All styrning sker via GT Bunning skärm eller genom traktorns skärm med ISOBUS.
Fastgödselspridaren är utrustad med den nya bakdelen ” Widebody”, där materialet matas ut med bottenmattan och kommer att fördelas över en betydligt större yta när det skall finfördelas. Detta gör att spridaren går lugnare och kräver mindre kraft vid spridning av gödsel med halm, slam, kalk och hönsgödsel m.m.
Den nya Widebody bakdelen och de senaste versionerna av spridarvalsar, är försedda med genomgående axel och byggda i 10 mm värmebehandlat Boron stål. Spridarvalsarna är konstruerade med 20 mm vändbara rivarpiggar av Boron stål. De stora spridartallrikarna hjälper till att kasta materialet upp till 48 meter arbetsbredd.
Den hydrauliska öppningsbara bakluckan är extra utrustad med en rörlig lucka ”stenutlösningslucka”  i nederkant. När främmande material, som t.ex. sten, når utkastarna aktiveras fjädrarna i den nedre delen av bakluckan som öppnas. Fjädrarna kan regleras, hur hårt eller mjukt, genom att justera de två fjäderpaketen som är monterade på luckan.
Fastgödselspridaren är även utrustad med extra trafikbelysning, som är placerade högt upp för att varna medtrafikanter vid vänstersväng eller vid hastig inbromsning.

Relaterade artiklar