ANNONS

Nya funktioner för Valtras S- och HiTech-modeller

Motortekniken i S-serien kommer nästa år att genomgå en förändring. Valtra S-serien, som lanserades 2008, var den första traktorn i världen med avgasreningssystemet SCR. Med de nya utsläppsnormerna i Steg IIIB har S-serien anammat den andra generationens SCR-teknik.
Den nya tekniken ökar AdBlue-insprutningen, vilket möjliggör en effektivare rening av avgaserna i katalysatorn. Denna teknik återfinns i en ny generation S-serie med modellbeteckningar som slutar med siffran 3: S233, S263, S293, S323 samt S353.
En hydraulpump, med kapacitet på 90 liter per minut, kommer att finnas tillgänglig som tillval för alla T- och N-seriens HiTech-modeller, förutom N82 och N92. Dessutom kommer en av ventilerna för yttre hydraulik att vara försedd med en flödesregleringsventil. Det nya hydraulikalternativet har konstruerats i enlighet med kundernas önskemål. Pumpen, med en kapacitet på 73 liter per minut, är fortfarande standardutrustning.
En SVC-hytt kommer att vara tillgänglig för N-seriens modeller Versu och Direct. SVC, Side Visibility Cab, har konstruerats speciellt för vägunderhåll, såsom släntklippning vid vägkanten. I SVC-hytten finns endast två stolpar på höger sida och rutan är tillverkad av säker, splitterfri polykarbonat. Det finns också en torkare på sidofönstret, och bredden på stänkskärmen kan minskas, vilket ytterligare förbättrar sikten åt höger sida. I SVC360 kombineras SVC-hyttens sidosikt med den förträffliga sikten uppåt i en skogshytt, vilket är ett unikt Valtra-alternativ. SVC-hytten, som tidigare endast var tillgänglig för N-seriens HiTech-modeller, har nu fått nya möjligheter. N-seriens nya steglösa Direct-modell, med en hydraulkapacitet på upp till 160 liter per minut, och SVC-hytten, är en perfekt kombination för vägunderhåll.
För N- och T-serierna kommer det att finnas ett nytt alternativ av utskjutbart drag. Det nya draget har högre frigångshöjd och kan förses med såväl krok och bom som K80, 80 mm kula. Kuldraget är även försett med extra kulor för anslutning av vagnstyrning från stora transportvagnar eller gödseltunnor.

Relaterade artiklar