ANNONS

Nya lantbruksmotorer från Cummins

Det är Cummins Stage V F4.5-motor integrerad i en strukturell drivlina utformad för användning av jordbrukstraktorer samt L9 Harvest som är designad för användning i skördetröskor.

– Cummins har varit en framgångsrik leverantör till jordbrukssektorn sedan 1919 när vår första encylindriga motor tillverkades för gårdspumpar. Vi har fortsatt att utveckla jordbruksspecifika produkter sedan dess. Italien är en viktig marknad för vår verksamhet, så EIMA är en idealisk plats för att visa upp dessa motorer i landet för första gången, säger Fabio Vaiani, marknadschef på Cummins.

Den strukturella förmågan har utformats i F4.5-motorn. För steg V är den tillgänglig upp till 120 kW (160 hk) med ett toppvridmoment på 650 Nm. Cummins har förmågan att skräddarsy motorprestanda för jordbruksarbete, med effektstegring och vridmomentbackup som är idealisk för drift av jordbrukstraktorer.

Designad speciellt för användning i skördetröskor, har Cummins L9 Harvest en enkel och robust EGR-fri konstruktion, vilket innebär att den är pålitlig och lätt att underhålla i tuffa jordbruksoperationer. Cummins interna luftbehandling, förbränning, bränslesystem, avgasefterbehandling och elektroniska kontroller innebär att motordriften är nära inriktad med maskinens. Nyckelteknologier som turboladdning med variabel geometri är specificerade för att ge den lyhördhet och produktivitet som behövs under skörd.

– Våra ingenjörer har utvecklat en lösning som möter lantbrukarnas utmanande prestationsbehov under deras tuffa skördeperiod samtidigt som de levererar utmärkt bränsleeffektivitet för att hjälpa till att minska deras totala driftkostnad, avslutar Fabio Vaiani.

Relaterade artiklar