ANNONS

Nya Optum på höstens mässor

Mycket effekt i förhållande till vikt. Nya Optum 340 CVXDrive passar redskap som kräver stor effekt över kraftuttaget.

Lantbruksnytt har redan rapporterat om Optum 340 CVXDrive med AFS Connect men då den medverkade vid en pressvisning i förra veckan tillförs nu mer nyheter om den nya traktorn.
Case IH tillgodoser den växande marknaden för mångsidiga och starka traktorer genom att nu lansera en ny flaggskeppsmodell i Optum-serien på 340 hk. Traktor maximerar det prisbelönta Optum-konceptet med en design med hög effekt och låg vikt som kan ökas efter behov. Trots flera förbättringar är Optum 340 CVXDrive med AFS Connect inte tyngre än de befintliga 300- och 270-modellerna, men den ger mer kraft, optimal produktivitet och god mångsidighet.
Optum 340 CVXDrive tillverkas på Case IH:s fabrik i St Valentin, Österrike, enligt stränga kvalitetsstandarder och är idealisk för drag- och kraftuttagsarbeten, från jordbearbetning och sådd till vallskörd och transport. Den levererar de högsta nivåerna av komfort och prestanda och har nu en av de tystaste hytterna på marknaden och en rad avancerade tekniker som endast finns tillgängliga från Case IH, inklusive fem års AFS Connect avancerad telematik. Detta ger ytterligare fördelar tack vare AFS Connect-portalen, som ger möjlighet till uppkopplade tjänster under en längre period.

Perfekt förhållande mellan vikt och effekt
– Optum 340 CVXDrive, vår nya toppmodell i detta segment, möter på ett perfekt sätt kraven hos de stora lantbruken och maskinstationerna som behöver en traktor med ett högt effekt-till-vikt förhållande som ger den mångsidigt som krävs när arbetsuppgifterna är många, säger Dr. Solveiga Kalinauskaite produktchef på Case IH.
Hjärtat i Optum 340 CVXDrive är den sexcylindriga FPT-motorn på 6,7 liter och som följer avgaskraven för Steg V. Den levererar effekt och vridmoment för krävande arbete i fält och på väg. Traktorn är utrustad med det väldigt effektiva och väl beprövade avgasefterbehandlingssystemet Hi-eSCR2 och Automatic Productivity Management (APM) vilket optimerar CVXDrive-transmissionen och motorvarvet för att passa det effektbehov som krävs.
För att kunna leverera bättre prestanda, produktivitet och effektivitet medan man bibehåller pålitlighet och slitstyrka har Case IH utrustat Optum 340 CVXDrive med en uppgraderad CVXDrive-transmission vilken innefattar förbättringar på hydrostatenheten och styrmjukvaran, drivlinekomponenter, bakre differential och bakre kraftuttag. Dessutom finns ett nytt externt vevhusventilationsfilter som minskar servicetiden. För att öka mångsidigheten och kompatibiliteten i det dagliga arbetet, kan standard ISOBUS Klass 3 uppgraderas till Tractor Implement Management (TIM), det senaste traktor/redskapskommunikationsprotokollet, vilket gör att certifierade redskap automatiskt kan styra specifika traktorfunktioner.
Optum 340 CVXDrive, har precis som de nuvarande 300 och 270 modellerna en stor bränsletank på 630 liter, vilket gör att man får fler timmar i fält, precis som med det klassledande serviceintervallet på 750 timmar. Den nya modellen erbjuder 27 hk eller nio procent mer effekt än Optum 300 CVXDrive, medan max vridmoment är 1 398 Nm vid 1 400 rpm, jämfört med 1 282 Nm vid samma motorvarv för den mindre modellen.
Den kraftfulla bakre trepunktslyften kan lyfta 11 058 kg medan frontlyften har en maxkapacitet på 6 016 kg. Framtill finns ett kraftuttag med två hastigheter medan det bakre har fyra, vilket ytterligare förbättrar traktorns mångsidighet. Optum 340 CVXDrive tillhandahåller på så sätt högre prestanda samtidigt som pålitlighet och hållbarhet bibehålls.

Hytt i toppklass
Den nya rymliga hytten ger komfort som är bäst i klassen och den är väldigt tyst, endast 66 dB(A). Som förare kommer man att uppskatta den enastående runtomsikten, klädsel i högsta kvalitet, bilstandard när det gäller passform och finish, plus en hög utrustningsnivå som innefattar en nyckelbricka för nyckellös hantering.
Hyttens avancerade design inkluderar det nydesignade ergonomiska Multicontroller-armstödet, som placerar 95 procent av de mest använda funktionerna vid förarens fingertoppar, varav många kan manövreras antingen via pekskärmen eller den nya integrerade menyknappen med vrid- och tryckfunktioner. För optimal arbets- och körkomfort kan en ny semiaktiv hyttfjädring väljas som tillval.
Den nya pekskärmen AFS Pro 1200 med Bluetooth®-funktion är tydlig och enkel att använda och ger en översikt över traktorns samtliga funktioner. Den hjälper föraren att optimera prestandan hos motorn, transmissionen, hydrauliken och kraftuttaget, samtidigt som den hanterar driften av redskapen. Det nya operativsystemet AFS Vision Pro möjliggör precisionsodlingsfunktioner, traktorsystem och uppkoppling för att matcha de nödvändiga driftspreferenserna i arbetet.
Optum 340 CVXDrive levereras med Safeguard Connect, ett omfattande paket med de bästa mervärdestjänsterna från Case IH som ger långsiktigt skydd och maximerar produktiviteten för att uppfylla kraven från moderna, innovativa lantbruk och maskinstationer.
Detta inkluderar en Safeguard-garanti som är utökad upp till tre år och fem års abonnemang på den unika telematikportalen AFS Connect Advanced som möjliggör fjärrövervakning och hantering av gård, maskinpark och data. En treårig prenumeration på Case IH MaxService, som är tillgängligt dygnet runt under högsäsong i samarbete med återförsäljarnätverket för att maximera maskinens drifttid, tillhandahålls också, tillsammans med kontroller före säsongen, proaktivt stöd och utbildning för att uppnå maximal prestanda från sina Case IH-maskiner.

Relaterade artiklar