ANNONS

Nyhet gör skopelevatorer nästintill självrensande

Farm Mac fortsätter att tillsammans med leverantörer ta fram bra lösningar för den svenska marknaden. Det senaste tillskottet är den nya självrensande kåpan som ger mindre spill.

Användaren behöver inte lägga lika mycket tid på rengöring vid byte av gröda eller sort. Kåpan har två inspektionsluckor som gör det möjligt att undersöka eller städa bort vara som kan ligga kvar, vilket kan göras från båda gaveländar av elevatorfoten. Kåpan är svetsad i 4 millimeter tjockt stål och sitter tätt kring botten där elevatorskoporna går runt. För att ge största möjliga rensning sitter även avskrapare monterade på elevatorbandet. Plastskopor rekommenderas att användas ihop med kåpan, och givare som varnar för att bandet går skevt krävs för att säkerställa att elevatorbandet är rätt centrerat. Inloppet måste alltid vara monterat i övre position.

Fördelar med utrustningen är att den kan levereras färdiginstallerad i en ny standardelevatorfot, eller levereras löst med montagedelar för eftermontering i befintlig skopelevator nyare än årsmodell 2016. Kåpan tar upp en del av slitaget i elevatorfoten och kan bytas ut som slitdel, därmed minskar slitaget på själva elevatorfoten, vars livslängd förlängs betydligt. Ingen gammal spannmål i botten, som annars kan orsaka förslitning och kan dra till sig ohyra. Mindre tid ägnad åt städning och mindre spill.

– Vi rekommenderar att denna levereras som standard på all ny utrustning från detta året. Tillsammans med sådana standardfunktioner som PLC-reglering på transportutrustningen ökar detta gårdens effektivitet och produktivitet, berättar Krister Wiengren på Farm Mac.

Relaterade artiklar