ANNONS

Flera nyheter på Borgeby Fältdagar

Nu är årets seminarieprogram klart. Ny teknik, ny forskning, nya idéer, nya produkter och mycket mer finns att välja bland. Dessutom finns en odlingstunnel på plats på lantbruksmässan.
I mässans två seminarietält, Axet och Vippan, erbjuds många intressanta föreläsningar. De flesta varar ungefär i 45 minuter. Där kan man sitta ner en stund och ta del av kunskapen. Det ingår i entréavgiften.
Premiärtunnel
För första gången finns en odlingstunnel på plats bland demoodlingarna. Årets miniseminarier, på 15 minuter vardera, har därför tema horto och handlar om:

  • Bevattning av bladgrönsaker – en smittorisk? Beatrix Alsanius, SLU
  • Odling i tunnel – framgång med kvalitet. Anna-Karin Nilsson, Bärodlare Eriksgården
  • Ekologisk odling av hallon i tunnel – en utmaning med stora möjligheter. Birgitta Svensson, SLU

Gott och blandat 
Hur ser skånskt lantbruk ut år 2025? Vilka nyheter finns om precisionsodling, solenergi, bevattning och biogasproduktion? Vad kan vi göra för att gynna rapphönsen och annat fältvilt på slätten? Vill du träffa deltagarna i ”Vetemästaren”? Eller vill du lära dig mer om ägarskifte, spannmålskonservering, ogräsbekämpning med radhackning, traktorstölder och EU-samverkan? Det här är bara en del av alla ämnen som kommer att tas upp på årets lantbruksmässa i fält.
xrrhmhaxvevcr8apogj3

Relaterade artiklar