ANNONS

Nyheter på Remu siktskopor

Företaget Remu har förbättrat hela sin siktskopserie Evolution Pro (EP) med flera imponerande nyheter. En av konstruktionsändringarna är att man har byggt in hydraulmotorerna och slangarna, som därmed är dessa betydligt bättre skyddade än tidigare. Detta kommer att minska behovet av underhåll och praktiskt taget eliminera skadorna på dessa.
Axelsystemet har även det förbättrats, vilket innebär att kapaciteten är större och det krävs mindre kraft, dessutom blir det längre serviceintervaller.
Skopans botten har förlängts och taket samt sidoluckorna har fått en ny och mer ändamålsenlig design. Sidorna på skopan är nu rakare så att vått material smidigt kan passera igenom och därmed förbättras resultatet.
– När vi drog gång den nya skopan blev vi själva imponerade, säger Michael Ankarhorn, representant för Remu i Sverige.
Den största innovationen är annars de nya bultkopplingarna som innebär att varje skopa kan användas av flera olika basmaskiner. Kopplingarna gör det lätt att byta skopa från en maskin till en annan, exempelvis från en grävmaskin till en hjullastare.
Precis som tidigare är EP-skoporna självrensande och har alltid öppna siktytor. Önskad grad av “aggressivitet” och slutfraktionen är ställbar och samtliga fästen är bultade.

De modeller som nu finns i EP-serien är följande:
EP 2095:2 0,55 kubikmeter
EP 3095:3 0,85 kubikmeter
EP 2150:2 0,85 kubikmeter
EP 3150:3 1,25 kubikmeter.
EP 4150:4 1,65 kubikmeter

Relaterade artiklar