ANNONS

Nyheter från Väderstad på Borgeby Fältdagar

I dag öppnar mässan på Borgeby Fältdagar och en av många som visar nyheter där är den svenska lantbruksmaskintillverkaren Väderstad.

Till hösten förstärker Väderstad vältsegmentet, genom att utrusta den kraftiga 12,3 meter breda välten Rexius 1230 HeavyDuty med CrossBoard Heavy.

– Vi upplever en ökad efterfrågan, där allt fler lantbrukare önskar utföra en tyngre vältning under höst och vår, säger Bo Stark, Försäljningschef för Norden på Väderstad.

Höstvältning, i första hand i höstraps, är mycket effektivt för att bekämpa sniglar.

– Många önskar bredda vältens användningsområde, för att även utföra en effektiv utjämning i plogtilta. Utrustad med CrossBoard Heavy krossar Rexius 1230 kokor och jämnar fälten mycket effektivt, säger Bo Stark.

Med skorpbrytarstålen SingleKnife eller DoubleKnife monterade på den hydrauliska CrossBoard Heavy, uppgraderas den jordbearbetande och skorpbrytande effekten ytterligare. SingleKnife skär sönder kokor i det översta jordlagret för att skapa finjord. Vid skorpbildning, erbjuder DoubleKnife stora möjligheter för att säkra uppkomsten och ge skördeökningar.

Den 12,3 meter breda Rexius 1230, i såväl standard- som i HeavyDuty-utförande, kan levereras med CrossBoard Heavy från oktober 2017. Rexius 1230 HeavyDuty premiärvisas på Borgeby Fältdagar och Brunnby Lantbrukardagar.

 

Om Rexius 500-1230

Samtliga vältar i Rexius-familjen har en kraftig konstruktion, som ger en lång livslängd och maximal hållbarhet i fält. Med en vikt på upp till 650 kg per meter, blir återpackningen maximal. För att passa alla fältförhållanden, kan Rexius utrustas med slitstarka Cambridge-, Crosskill eller Cambridge HeavyDuty vältringar. Rexius finns tillgänglig i arbetsbredder från 5 till 12,3 m och samtliga modeller fälls ihop till en transportbredd på 2,5 m.

Relaterade artiklar