ANNONS

Nytt däck till stora lantbruksmaskiner

Modernt jordbruk innebär att man använder tunga redskap som spridare och vagnar för att utföra arbete på fälten och för att förflytta sig från en plats till en annan. Olika arbetsuppgifter, olika förutsättningar, olika behov. Ett dilemma för många lantbrukare är att välja rätt däck för att klara av helt andra krav på vägen och på fälten.

En utmaning är att föra ett däck som flyter över lös jord eller gräsmarker men som även ger grepp på vägen, kan bära tunga laster och undvika jordpackning.

BKT känner väl till de här utmaningarna. Och det är här, där däcktekniken kommer in i bilden.
BKT, den multinationella Off-Highway däcktillverkaren från Indien, som nyligen har lanserat flera produktnyheter, är välkänd för att lyssna på användarnas behov. Av denna anledning har företaget utvecklat en produkt som kombinerar många vinnande egenskaper: Ridemax FL 615, ett radiellt flytande däck som är lämpligt för de fritt rullande hjulen på trailers, tankbilar och spridare.

Ridemax FL 615 har en stålbälteskonstruktion som ger hög punkteringsmotstånd tillsammans med ökad hållbarhet och hög lastkapacitet. Den rundade axeln och stora fotavtrycksytan säkerställer minskad jordpackning vilket gör däcket till en idealisk partner för arbeten på gräsmarker. Dessutom avrundar det låga rullmotståndet och de bästa självrengörande egenskaperna dess utmärkande egenskaper som gör däcket särskilt lämpligt för transportapplikationer med tung last och vikt. I ett nötskal: Ridemax FL 615 klarar det ökande avståndet mellan tomterna och skyddar samtidigt jorden.

Än en gång är denna nyhet en demonstration av det indiska multinationella företagets förmåga att kontinuerligt berika och uppdatera sitt omfattande produktsortiment genom att utveckla nya däck som är effektiva och perfekta för alla behov. Varje drifttillstånd behöver verkligen sitt rätta däck.

Ridemax FL 615 finns för närvarande i storlek 800/65 R 32.

Relaterade artiklar