ANNONS

Nytt radodlingsdäck till självgående sprutor och stora traktorer lanseras nu i Sverige

Som en av få producenter lanserar CEAT nu ett mycket stort specialdäck till självgående sprutor och stora traktorer. Däcket är i det kända Spraymax-designen med VF-teknologi och stålbält.

Radodlingsdäcket VF480/95R54 180D CEAT Spraymax är ett nytt tillskott i sortimentet av lantbruksdäck från CEAT, som importeras av Bohnenkamp Sweden AB i Värnamo. Däcket är designat specifikt till att hantera de mest utmanande uppgifterna inom modernt jordbruk.

CEAT-däcket VF480/95R54 har en imponerande storlek och hög lastkapacitet. Med en höjd på 228 cm och en maximal lastkapacitet på 8000 kg/däck i 65 km/h, är detta däck bland de största och mest robusta på marknaden – en idealisk lösning för lantbrukare som söker det ultimata inom effektivitet och tillförlitlighet.

Designen av radodlingsdäcket bygger på både funktionalitet och hållbarhet. Den stålbältade konstruktionen säkerställer en exceptionell hållbarhet och motståndskraft., vilket är avgörande för moderna lantbrukare som kräver pålitlighet och livslängd av sin utrustning.

En nyckelfunktion i detta däck är dess VF-teknologi (Very High Flexion), som möjliggör körning med lägre lufttryck än standarddäck. Denna egenskap är vital för att reducera markpackning, vilket skyddar grödan och främjar frisk jord. Mindre markpackning leder till bättre odlingsförhållande och kan potentiellt öka skördarna.

Däckets mönsterdesign har noga utvecklats för att säkra optimalt grepp och dragförmåga i fält, samtidigt som det erbjuder stabil och säker körning på väg. Den rundade skulderdesignen minimerar också skador av grödan under körning, vilket är viktigt för att maximera skörden.

Radodlingsdäcket VF480/95R54 CEAT Spraymax är en kvalitetsprodukt, som lever upp till Svenska lantbrukares behov och höga krav.

Relaterade artiklar