ANNONS

Nytt rekord

Nu ska rekordet ”hem” till Eskilstuna, Volvo Construction Equipments vagga. Den 11 september kl. 13.00 klättrar rekordföraren Karin Olsson återigen in i hytten på Swecon Anläggningsmaskiners hjullastare Volvo L60G PCP (Performance Concept Prototype). Denna gång för att förbättra sitt eget världsrekord. Platsen är Eskilstuna Flygplats.

Den 3 maj i år slog Volvo L60G PCP världen med häpnad då maskinen passerade drömgränsen 100 km/tim på Anderstorp Raceway i Småland. Efter världsrekordet har intresset för maskinen varit enormt, inte minst i Kina och Ryssland. Men mest intresse har man fått från Europa. Bland annat har TV-sända reportage, artiklar och provkörningar gjorts i Norge, Finland, Italien och Tyskland.

Nu är det dags att ta nästa steg med konceptet. Swecon Anläggningsmaskiner, rikstäckande återförsäljare för Volvo Construction Equipment, välkomnar press och allmänhet att närvara när 28-åriga Karin Olsson gör en attack mot sitt eget rekord på 103 km/tim på tisdagen den 11 september på Eskilstuna Flygplats. Platsen är vald för att den erbjuder en längre raksträcka än den som var tillgänglig på Anderstorp i maj.

Volvo L60G PCP körs på 100 % biodiesel och har en mer än fördubblad motoreffekt på 250 kW mot standardmaskinens 120 kW. Prototypen är helt och hållet baserad på Volvokomponenter, där kärnvärdena kvalitet, säkerhet och miljöhänsyn hela tiden har legat i fokus under utvecklingen. Maskinen är modifierad av ett ungt team av tekniker på Swecons anläggning i Västerås under vintern och våren 2012 i samarbete med Polestar Racing, Bridgestone och Volvo Construction Equipment.

– Volvos hjullastare i G-serien är ett midjestyrt mobilt arbetsredskap som i originalutförande har en toppfart på cirka 46 km/tim. Det faktumet i sig, har utgjort stora utmaningar i utvecklingen av världens snabbaste lastmaskin, säger Fredrik Rigö, projektledare för Volvo L60G PCP.

Välkommen att uppleva rekordförsöket den 11 september på Eskilstuna Flygplats.

Relaterade artiklar