ANNONS

Nytt ogräspreparat från Bayer

Ett effektivt sätt att sopa banan på hösten. Så här beskriver Bayer sitt nya preparat.

Othello OD eller en tankblandning med Atlantis OD + diflufenikan-produkt är två effektiva verktyg på hösten för lantbrukare som av olika anledningar vill göra ”färdigt på hösten” för att följa upp med en enklare örtogräskomplettering på våren.

Kombinationen av välkända aktiva substanser ger en mycket god och bred effekt på viktiga gräs- och örtogräs.

En effektiv ogräsbehandling på hösten frigör tid på våren när arbetsmomenten ofta hopar sig. Konceptet ”färdigt på hösten” ger även möjlighet att fokusera på exempelvis rätt timing för tillväxtreglering och svampbehandling. För dig som tänker så in vall eller fånggrödor till våren så kan Othello OD eller Atlantis OD + diflufenikan vara ett intressant koncept.

Planerar du att bekämpa renkavle, kvickrot eller t.ex. flyghavre till våren är det däremot bättre att starta med ett ALS-fritt alternativ på hösten och sen följa upp med ALS-hämmare, exempelvis Attribut Twin Plus eller Atlantis OD, på våren.

Använd Othello OD och Atlantis OD rätt i din resistensstrategi
De båda aktiva substanserna mesosulfuron och iodosulfuron i Othello OD och Atlantis OD tillhör båda gruppen sulfonylureor som ingår i gruppen ALS- hämmare (HRAC* grupp B). För att undvika resistensutveckling bör ALS- hämmare endast användas en gång per säsong.

Relaterade artiklar