ANNONS

Östgötsk ost av restprodukter lockar kändiskockar

Med kärnmjölk från Löts Gårdsmejeri och gurkspad från Kinda Gurka skapas en helt ny ost av restprodukter. Projektet visas i dag av  de lokala producenterna, tillsammans med Vreta Kluster och Alfred Nobel Science Park på Löts gårdsmejeri utanför Linköping. Där bjuder man på provsmakning och berättar om metoden bakom samarbetet.
För att minska mängden spill i livsmedelsproduktionen har Jesper Lindström från Vreta Kluster och Annika Grälls från Nobel Science Park tagit fram en ny innovativ metod som ska skapa uppslag och idéer till nya produkter. Ett av de första resultaten av arbetet är en helt ny ost, gjord av restprodukter från två lokala producenter i Östergötland, Löts Gårdsmejeri och Kinda Gurka. I dag finns osten på restaurangen Paul Taylor Lanthandel som drivs av kändiskockarna Paul Svensson och Tareq Taylor.

Projektet och metoden lanseras för livsmedelsbranschen vid ett digitalt seminarium under Årets Kock i dag klockan 15.00, under temat Gastrotech. Seminariet leds av Per Schlingmann.

Men redan klockan 10.00 i dag bjuder Löts gårdsmejeri, Kinda Gurka, Vreta Kluster och Alfred Nobel Science Park in till pressträff om samarbetet, med provsmakning av osten Kärno, på Löts gårdsmejeri, strax söder om Linköping.

Relaterade artiklar

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng